Przesunięty przez: londolut 16-03-2015, 11:15 |
Zastanawiam sie nad zakupem Grandisa |
Autor |
Wiadomość |
aponhill
Nowy Forumowicz
Auto: civic
Kraj/Country: Polska
|
|
|
|
 |
viporion
Nowy Forumowicz
Auto: Grandis,civic,EspaceIII
|
Wysłany: 11-03-2015, 00:13
|
|
|
ie znam sie... ale ... mam grandisa z 2007 roku grudnia.. i radio tzn srodkowa konsola jest inna niz tamta... u mnie radio i ten srodkowy panel jest calkiem inny... obawiam sie ze moze tam ktos to wymienial... tzn moze anglik albo wystrzelone cos bylo i kokpit zalozyl ze starszej wersji ? nie iwme niech sie ktos wypowie... |
|
|
|
 |
skorpion663
Nowy Forumowicz
Auto: GRANDIS 2.0 DID
|
Wysłany: 11-03-2015, 10:48
|
|
|
Inna deska rozdzielcza /nowe radio/ , nowy wzór felg i mocniejszy silnik 140KM weszły do produkcji w końcu 2007r /rok modelowy 2008/.Moim zdaniem kompletacja w/w egzemplarza odpowiada rocznikowi podanemu w ogłoszeniu. |
|
|
|
 |
patrycjuszek
Forumowicz
Auto: Galant 2.0 v6 150 ps
Pomógł: 13 razy Dołączył: 03 Cze 2009 Posty: 556 Skąd: Wisxnice
|
Wysłany: 11-03-2015, 18:36
|
|
|
Moim zdaniem za te pieniądze to jest dobry samochód.
Zostaje jedynie sprawdzić czujnikiem lakier i przebieg ( powinien mieć dobrze widoczne wszystkie cyferki od biegów na gałce) . |
|
|
|
 |
skull
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Grandis 2,4 MiVEC
Pomógł: 8 razy Dołączył: 03 Mar 2008 Posty: 614 Skąd: Kentaki
|
Wysłany: 11-03-2015, 20:38
|
|
|
robię przy autach i nie kupię nigdy żadnego diesla oczywiście mają swoje zalety,ale ja widzę więcej wad. |
|
 |
kcn
Mitsumaniak Mitsatsubiszi

Auto: Grandis 2,4 mivec + LPG
Pomógł: 1 raz Dołączył: 04 Sie 2014 Posty: 183 Skąd: Błonie
|
Wysłany: 11-03-2015, 21:47
|
|
|
No ja mam tak jak skull, z tą różnicą że nie robię przy autach tylko jakoś tak mam.
A co do meritum to wóz wizualnie ładny i cena chyba w porządku zakładając że wszystko tam jest cacy, ale to już trzeba oglądać na żywca. |
|
|
|
 |
aponhill
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 14-03-2015, 02:09
|
|
|
Dzieki bardzo za pomoc, zerkam za liftem, ze wzgledu na silnik bo w tych modelach do 2007 tylko bsy (chyba) wkładali, może ktos sie podzielić ze mną opinia na temat tego silnika 136 bsy, to tez w PL składali w Polkowicach?
[ Dodano: 14-03-2015, 02:12 ]
skull napisał/a: | robię przy autach i nie kupię nigdy żadnego diesla oczywiście mają swoje zalety,ale ja widzę więcej wad. |
.. jak masz na sprzedaż 2.4 z dobra instalacja gazową w cenie 22 tysi to biore |
|
|
|
 |
viporion
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 14-03-2015, 18:55
|
|
|
Jeśli chcesz tutaj sprzedać cokolwiek to zapoznaj się z regulaminem forum. |
Ostatnio zmieniony przez londolut 16-03-2015, 11:16, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
skull
Forumowicz

|
Wysłany: 14-03-2015, 21:58
|
|
|
aponhill napisał/a: | .. jak masz na sprzedaż 2.4 z dobra instalacja gazową w cenie 22 tysi to biore |
ostatnio zastanawiałem się nad sprzedażą Grandisa i kupnie czegoś większego z większym piecem typu Honda Odyssey 3.5 V6,ale kurna Grandek tak dobrze się sprawuje,że mi zwyczajnie szkoda.W nowszym nawet aucie po kupnie zawsze trzeba coś zrobić,dołożyć kasy itp. itd. odpuściłem sobie |
|
 |
aponhill
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 15-03-2015, 10:52
|
|
|
skull napisał/a: | aponhill napisał/a: | .. jak masz na sprzedaż 2.4 z dobra instalacja gazową w cenie 22 tysi to biore |
ostatnio zastanawiałem się nad sprzedażą Grandisa i kupnie czegoś większego z większym piecem typu Honda Odyssey 3.5 V6,ale kurna Grandek tak dobrze się sprawuje,że mi zwyczajnie szkoda.W nowszym nawet aucie po kupnie zawsze trzeba coś zrobić,dołożyć kasy itp. itd. odpuściłem sobie |
odysseya też szukałem, sienna ewentualnie, grandis jests spoko.. szkoda, że go juz nie produkują...
[ Dodano: 15-03-2015, 11:11 ]
viporion napisał/a: | Kupiełem jakis czas temu Grandisa ... rok modelowy 2008
rok produkcji grudzien 2007
silnik 2.0 BWC
wywalony DPF ( bo wkurzalo mnie ciagle wypalanie - to jakies jedno wielkie badziewie.. zeby co jakis czas czlowiek byl zmuszony do jazdy bezsensownej.. ehh teraz mam spokoj przy okazji podniesiona moc na ECU ( bo tam turbina jest od silnika 170 KM )
samochód jest z siedzeniami 6 osobowymi... ( już zakupilem komplet foteli 7 osobowych - skurzanych)
samochod chodz pieknie obecnie zamontowałem Tablet na konsoli NEXUS 7 ASUSA z amdroidem Lolipop - podlaczone pod korginalne radio
auto mialo z przdu przygode... uszkodzona lampa i maska... chlodnice OKey
( wolalem se poszukac uszkodoznego .. niz wierzyc na slowo ludziom sprzedajacych Perelki .. igły itp)
Posiadam jeszcze ESPACE III 7 osobowego z LPG
Honde civic UFO z LPG
i teraz mam dylemat co sprzedac czy grandisa czy espace heh nie wiem... ( jak bym sie zdecydowal na sprzedaz grandisa to dam ci znac )
troche mi żal trzymac dwa auta wartosiowe a jezdzic głównie jednym ( nie ukrywam ze autem 7 osobowym to tylko wypady rodzinne ...
za tego grandisa bede chcial 20 000
chyba ze cena LPG poszybuje w gore !! a ON bedzie stala na obecnym poziome to zatrzymam Grandisa.. |
[PW] |
|
|
|
 |
viporion
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 20-06-2015, 22:33
|
|
|
Nie cierpie Adminów co się podniecają rolą ...
Czlowieku Skasowałeś mój post , a gdzie tutaj bylo napisane ze sprzedaje to czy to auto ?
Forum jak wiem jest od rozmow.. a ja mialem dylemat co zatrzymac...
Czy naprawde ludziom niektórym w życiu nie idzie i jarają sie kasowaniem ( władzą ) na Forum ?
Dotyczy to Admina " LONDOLUT"
Jak byś chciał dowodu ze nie podjąłem jeszcze dezycji odnośnie czy zostawie ESPACE czy GRANDISa.. to na dowod moge ci zrobic zdjecie... z aktualną data w gazecie , iż mam jeszcze oba.. A powiem wiecej kupiłem Jeszcze MAZDE MPV i teraz mam Dylemat z tych trzech co zostawić i co też skasujesz mojego Posta, bo nie wiem którego zostawić z trzech ?
Żal wchodzić na forum i produkować się .. gdzie ludzie niemyślący potrafiąw prosty sposób kasować czyjeś wypociny. |
|
|
|
 |
skull
Forumowicz

|
Wysłany: 21-06-2015, 10:48
|
|
|
A skąd u kolegi tyle tych aut: ) i jeszcze kupujesz następne |
|
 |
viporion
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 21-06-2015, 19:49
|
|
|
mam za duzo kasy i hobby motoryzacja
Do tego znajomego komornika - który jak mi coś poleci to zawsze się napale
Do tego Fajnie tak codziennie se jechac innym
Grandisa obecnie przygotowuje na chorwacje... Po wakacjach coś bede musiał sprzedać
Swoją drogą powiem wam ciekawostke
Jak by ktos zmieniał drążki kierownicze... OD vectry B pasują idealnie
Wczoraj wyciągnąłem mój bo miał luz... i na miejscu dopasowałęm z innego ... bo oczywiscie Do grandisa w Sobote to ciezko dostać na już
A tak z ciekawostek to założe na dniach temat jak dopasować bagażnik dachowy z innego pojazcdu - mi spasował bagażnik od żony z Peugeota 308
oraz napisze jak zrobić fajne mocne światła LED ( dzienne)
pozdro |
|
|
|
 |
skull
Forumowicz

|
Wysłany: 21-06-2015, 20:23
|
|
|
oświetlenie dzienne led też zrobiłem w miejscu halogenów oryginalnych, po zmianie radia oryginalnego na inne nie pasowało mi kolorystycznie do oświetlenia deski i także wymieniłem całe oświetlenie deski na niebieskie ledy,teraz nawet lepiej pasuję do tych obwódek niebieskich w zegarach |
|
 |
|