Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: londolut
16-03-2015, 11:15
Zastanawiam sie nad zakupem Grandisa
Autor Wiadomość
aponhill 
Nowy Forumowicz

Auto: civic
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-03-2015, 16:37   Zastanawiam sie nad zakupem Grandisa

Witam forumowiczów,zastanawiam sie nad zakupem grandisa: http://otomoto.pl/mitsubi...-C36123748.html prosiłbym o opienie danego egzemplarza

viporion 
Nowy Forumowicz

Auto: Grandis,civic,EspaceIII
Wysłany: 11-03-2015, 00:13   

ie znam sie... ale ... mam grandisa z 2007 roku grudnia.. i radio tzn srodkowa konsola jest inna niz tamta... u mnie radio i ten srodkowy panel jest calkiem inny... obawiam sie ze moze tam ktos to wymienial... tzn moze anglik albo wystrzelone cos bylo i kokpit zalozyl ze starszej wersji ? nie iwme niech sie ktos wypowie...

skorpion663 
Nowy Forumowicz

Auto: GRANDIS 2.0 DID
Wysłany: 11-03-2015, 10:48   

Inna deska rozdzielcza /nowe radio/ , nowy wzór felg i mocniejszy silnik 140KM weszły do produkcji w końcu 2007r /rok modelowy 2008/.Moim zdaniem kompletacja w/w egzemplarza odpowiada rocznikowi podanemu w ogłoszeniu.

patrycjuszek 
Forumowicz

Auto: Galant 2.0 v6 150 ps
Wysłany: 11-03-2015, 18:36   

Moim zdaniem za te pieniądze to jest dobry samochód.
Zostaje jedynie sprawdzić czujnikiem lakier i przebieg ( powinien mieć dobrze widoczne wszystkie cyferki od biegów na gałce) .

skull 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Grandis 2,4 MiVEC
Wysłany: 11-03-2015, 20:38   

robię przy autach i nie kupię nigdy żadnego diesla :) oczywiście mają swoje zalety,ale ja widzę więcej wad.

kcn 
Mitsumaniak
Mitsatsubiszi

Auto: Grandis 2,4 mivec + LPG
Wysłany: 11-03-2015, 21:47   

No ja mam tak jak skull, z tą różnicą że nie robię przy autach tylko jakoś tak mam.

A co do meritum to wóz wizualnie ładny i cena chyba w porządku zakładając że wszystko tam jest cacy, ale to już trzeba oglądać na żywca.

aponhill 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 14-03-2015, 02:09   

Dzieki bardzo za pomoc, zerkam za liftem, ze wzgledu na silnik bo w tych modelach do 2007 tylko bsy (chyba) wkładali, może ktos sie podzielić ze mną opinia na temat tego silnika 136 bsy, to tez w PL składali w Polkowicach?

[ Dodano: 14-03-2015, 02:12 ]
skull napisał/a:
robię przy autach i nie kupię nigdy żadnego diesla :) oczywiście mają swoje zalety,ale ja widzę więcej wad.

.. jak masz na sprzedaż 2.4 z dobra instalacja gazową w cenie 22 tysi to biore :mrgreen:

viporion 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 14-03-2015, 18:55   

Jeśli chcesz tutaj sprzedać cokolwiek to zapoznaj się z regulaminem forum.
Ostatnio zmieniony przez londolut 16-03-2015, 11:16, w całości zmieniany 1 raz  

skull 
Forumowicz

Wysłany: 14-03-2015, 21:58   

aponhill napisał/a:
.. jak masz na sprzedaż 2.4 z dobra instalacja gazową w cenie 22 tysi to biore :mrgreen:

ostatnio zastanawiałem się nad sprzedażą Grandisa i kupnie czegoś większego z większym piecem typu Honda Odyssey 3.5 V6,ale kurna Grandek tak dobrze się sprawuje,że mi zwyczajnie szkoda.W nowszym nawet aucie po kupnie zawsze trzeba coś zrobić,dołożyć kasy itp. itd. odpuściłem sobie :)

aponhill 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 15-03-2015, 10:52   

skull napisał/a:
aponhill napisał/a:

ostatnio zastanawiałem się nad sprzedażą Grandisa i kupnie czegoś większego z większym piecem typu Honda Odyssey 3.5 V6,ale kurna Grandek tak dobrze się sprawuje,że mi zwyczajnie szkoda.W nowszym nawet aucie po kupnie zawsze trzeba coś zrobić,dołożyć kasy itp. itd. odpuściłem sobie :)

odysseya też szukałem, sienna ewentualnie, grandis jests spoko.. szkoda, że go juz nie produkują...

[ Dodano: 15-03-2015, 11:11 ]
viporion napisał/a:
Kupiełem jakis czas temu Grandisa ... rok modelowy 2008

rok produkcji grudzien 2007

silnik 2.0 BWC

wywalony DPF ( bo wkurzalo mnie ciagle wypalanie - to jakies jedno wielkie badziewie.. zeby co jakis czas czlowiek byl zmuszony do jazdy bezsensownej.. ehh teraz mam spokoj przy okazji podniesiona moc na ECU ( bo tam turbina jest od silnika 170 KM :) )

samochód jest z siedzeniami 6 osobowymi... ( już zakupilem komplet foteli 7 osobowych - skurzanych)

samochod chodz pieknie :) obecnie zamontowałem Tablet na konsoli NEXUS 7 ASUSA z amdroidem Lolipop - podlaczone pod korginalne radio

auto mialo z przdu przygode... uszkodzona lampa i maska... chlodnice OKey

( wolalem se poszukac uszkodoznego .. niz wierzyc na slowo ludziom sprzedajacych Perelki .. igły itp)

Posiadam jeszcze ESPACE III 7 osobowego z LPG
Honde civic UFO z LPG

i teraz mam dylemat co sprzedac czy grandisa czy espace heh nie wiem... ( jak bym sie zdecydowal na sprzedaz grandisa to dam ci znac )

troche mi żal trzymac dwa auta wartosiowe a jezdzic głównie jednym ( nie ukrywam ze autem 7 osobowym to tylko wypady rodzinne ...

za tego grandisa bede chcial 20 000

chyba ze cena LPG poszybuje w gore !! a ON bedzie stala na obecnym poziome to zatrzymam Grandisa..

[PW]

viporion 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 20-06-2015, 22:33   

Nie cierpie Adminów co się podniecają rolą ...

Czlowieku Skasowałeś mój post , a gdzie tutaj bylo napisane ze sprzedaje to czy to auto ?

Forum jak wiem jest od rozmow.. a ja mialem dylemat co zatrzymac...

Czy naprawde ludziom niektórym w życiu nie idzie i jarają sie kasowaniem ( władzą ) na Forum ?

Dotyczy to Admina " LONDOLUT"

Jak byś chciał dowodu ze nie podjąłem jeszcze dezycji odnośnie czy zostawie ESPACE czy GRANDISa.. to na dowod moge ci zrobic zdjecie... z aktualną data w gazecie , iż mam jeszcze oba.. A powiem wiecej kupiłem Jeszcze MAZDE MPV i teraz mam Dylemat z tych trzech co zostawić i co też skasujesz mojego Posta, bo nie wiem którego zostawić z trzech ?

Żal wchodzić na forum i produkować się .. gdzie ludzie niemyślący potrafiąw prosty sposób kasować czyjeś wypociny.

skull 
Forumowicz

Wysłany: 21-06-2015, 10:48   

A skąd u kolegi tyle tych aut: ) i jeszcze kupujesz następne :)

viporion 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 21-06-2015, 19:49   

mam za duzo kasy :) i hobby motoryzacja :)

Do tego znajomego komornika - który jak mi coś poleci to zawsze się napale :) :)

Do tego :) Fajnie tak codziennie se jechac innym :)

Grandisa obecnie przygotowuje na chorwacje... Po wakacjach coś bede musiał sprzedać :)

Swoją drogą powiem wam ciekawostke :)

Jak by ktos zmieniał drążki kierownicze... OD vectry B pasują idealnie :)

Wczoraj wyciągnąłem mój bo miał luz... i na miejscu dopasowałęm z innego ... bo oczywiscie Do grandisa w Sobote to ciezko dostać na już :)

A tak z ciekawostek to założe na dniach temat jak dopasować bagażnik dachowy z innego pojazcdu :) - mi spasował bagażnik od żony z Peugeota 308

oraz napisze jak zrobić fajne mocne światła LED ( dzienne)

pozdro

skull 
Forumowicz

Wysłany: 21-06-2015, 20:23   

oświetlenie dzienne led też zrobiłem w miejscu halogenów oryginalnych, po zmianie radia oryginalnego na inne nie pasowało mi kolorystycznie do oświetlenia deski i także wymieniłem całe oświetlenie deski na niebieskie ledy,teraz nawet lepiej pasuję do tych obwódek niebieskich w zegarach :)

Odpowiedz do tematu