Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
V max czy na pewno wynosi tyle tyle co twierdzi producent?
Autor Wiadomość
Robercik64
[Usunięty]

Wysłany: 15-03-2009, 21:47   

:twisted: mój na GPS pokazuje 205km/h nawet mam jeden mandacik z tego A6 co już się rozbiło na gdanskiej obwodnicy za 197,5km/h :evil: , generalnie 200 bez żadnego problemu silnik z "wirusem" 180KM , 400nM , pozdr :lol:

rafaelcx
[Usunięty]

Wysłany: 15-03-2009, 22:38   

Mój 205 na liczniku w/g gps 195 zchipowany w v-tech 175 PS - generalnie chip był pod przyspieszanie a nie pod V- MAX z tego co wiem to można odpowiednio przygotowac program i bedzie nawet 230 kmh

tomekrvf 
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-03-2009, 22:40   

Panowie, zastanawiam się kiedy pojawi się u Was problem ze znikającym płynem chłodzącym

Robercik64
[Usunięty]

Wysłany: 15-03-2009, 22:44   

:mrgreen: wiem o czym myślisz , znam to z kilkunastu lat wcześniej ....tak to jest jak czlowiek za długo benzyną jeździł...pozdr

jmgmotocykle 
Forumowicz
marcin78

Auto: outlander 2.2 156ps
Wysłany: 16-03-2009, 21:33   

zgadza się rafaelcx - wystarczy zmniejszyć moment a podnieś moc i mamy większe v-max - generalnie moment odpowiada za przyspieszenia a moc za prędkość max . jesli mogę zasugerować to odpuście sobie chipy - szkoda silników - lepiej napisać indywidualny program u dobrego tunera którego nie wykryje serwis ,a parametry będą super. jesli ktoś ma wątpliwości niech poczyta jaka jest róznica między chipami(i pochodnymi) a indywidualna mapą pracy silnika i nie załorzy juz żadnej "kostki" ..., pozdrawiam

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 17-03-2009, 10:40   

jmgmotocykle napisał/a:
lepiej napisać indywidualny program u dobrego tunera którego nie wykryje serwis
wszystko prawda poza końcówką - nie ma niewykrywalnych programów, jest tylko co najwyżej mała chęć wykrycia

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 17-03-2009, 12:21   

jmgmotocykle napisał/a:
wystarczy zmniejszyć moment a podnieś moc

O czym Wy gadacie.... Przecież moc to jest wskaźnik syntetyczny pochodny momentu i obrotów. Innymi słowy zmniejszy moment i zmniejszysz moc automatycznie! Bo mocy się nie mierzy!!! Moc się oblicza z momentu i obrotów. Można oczywiście trochę przesunąć krzywą momentu na wyższe obroty (modyfikując układ dolotowy, wylotowy, turbinę czy rozrząd) i wtedy wzrośnie moc, a moment nie, ale samym programem tego się nie da zrobić. Można podbić po prostu dawki, wyprzedzenie czy doładowanie i wtedy moment wzrośnie w całym zakresie a za tym moc. To tak w skrócie.

Krzychu

jmgmotocykle 
Forumowicz
marcin78

Auto: outlander 2.2 156ps
Wysłany: 17-03-2009, 15:42   

krzychu - z poczatku piszesz że nie można - pózniej że można - zdecyduj się.... jak jest dobry tuner - info dla rezon - to wykasuje z pamieci daty podłaczen z kompem auta urzadzeń zewnętrznych - i dupa - serwis nie wykryje tego - inna sprawa jest jak wyslą centralę do rzeczoznawcy - ale sie z tym nie spotkałem jeszcze....

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 17-03-2009, 16:01   

Nie można zmniejszyć momentu tak żeby moc przyrosła tego nie można! Bo to są powiązane parametry o to mi chodzi. A ja w swoim poście pisze dobrze przeczytaj go jeszcze raz.

Krzychu

rezon 
Mitsumaniak

Wysłany: 17-03-2009, 17:22   

jmgmotocykle napisał/a:
info dla rezon - to wykasuje z pamieci daty podłaczen z kompem auta urzadzeń zewnętrznych
komp sterujący silnikiem jest chyba taki sam jak w stajni VW, a w VW jest coś takiego jak licznik programowań - bardzo ciężki do wykasowania bez śladów

rafaelcx
[Usunięty]

Wysłany: 17-03-2009, 17:34   

jmgmotocykle napisał/a:
jesli mogę zasugerować to odpuście sobie chipy - szkoda silników - lepiej napisać indywidualny program u dobrego tunera którego nie wykryje serwis ,a parametry będą super. jesli ktoś ma wątpliwości niech poczyta jaka jest róznica między chipami(i pochodnymi) a indywidualna mapą pracy silnika i nie załorzy juz żadnej "kostki" ..., pozdrawiam

"kolizja oznaczeń" ja mam program indywidualny .....

kubabrzesko 
Forumowicz

Auto: outlander III 3.0 GT
Wysłany: 19-03-2015, 18:24   

Nie chcąc otwierac kolejnego tematu zapytam Panowie tutaj - Jaka jest maksymalna predkosc outlandera 3,0 V6 ??Mój na fabrycznych 18-stkach ciagnie do 210 km/ h i nagle przestaje jakby miał blokadę bo az czuc ze glowa leci do przodu.Wedlug gps predkosc pokazuje idelanie .Czy na rynek amerykański miały jakies blokady predkosci maksymalnej??jest to do sciagniecia???

paweldm 
Forumowicz

Auto: Outlander 2.2 did 2008r
Wysłany: 19-03-2015, 22:57   

Do modelu z tym silnikiem producent przewidział opony z indeksem H czyli do 210km/h więc może być jakaś blokada. Do wersji z silnikiem jak ja mam 2.2 opony maja mieć indeks prędkości co najmniej V - czyli do 240km/h.

rezon 
Mitsumaniak

Wysłany: 20-03-2015, 15:48   

kubabrzesko napisał/a:
Nie chcąc otwierac kolejnego tematu zapytam Panowie tutaj - Jaka jest maksymalna predkosc outlandera 3,0 V6 ??Mój na fabrycznych 18-stkach ciagnie do 210 km/ h i nagle przestaje jakby miał blokadę bo az czuc ze glowa leci do przodu.Wedlug gps predkosc pokazuje idelanie .Czy na rynek amerykański miały jakies blokady predkosci maksymalnej??jest to do sciagniecia???
raczej obstawiam ogranicznik prędkości obrotowej silnika. Mam u siebie to samo

PiotrKw 
Forumowicz

Auto: nie Pajero3.2 Touareg3.0 Q74.2
Wysłany: 20-03-2015, 16:16   

Drugi z moich Touaregów 3.2 V6 pochodzi z rynku amerykańskiego i ma blokadę na 130 mil/h. Ma o tym informację w postaci naklejki przy prędkościomierzu, liczba kółku na białym tle z czerwoną obwódką . Taki znak stop.

Odpowiedz do tematu