Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Belka zawieszenia przód przegnita / Lancer 2.0 2003 Kombi
Autor Wiadomość
mariotd 
Mitsumaniak
03230/KMM

Auto: Lancer 2.0 WAGON 2003
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-03-2015, 10:34   Belka zawieszenia przód przegnita / Lancer 2.0 2003 Kombi

Witajcie, niestety po dzisiejszej wizycie u mecha musiałem zostawić auto na dobre.. okazało się, iż mam do wymiany belkę przedniego zawieszenia.

Problem polega na tym, iż jako laik motoryzacyjny kompletnie nie wiem, jak i gdzie tego szukać? Na alledrogo cały czas wyskakują mi belki pod zderzak..

Będę z góry wdzięczny za pomoc, gdzie mógłbym szukać tej części oraz jaki jest przybliżony koszt tego elementu..

Oczywiście cały czas przegrzebuję internet w poszukiwaniach.

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 20-03-2015, 11:07   

Ja to jak zostawiam samochód do naprawy, to szukam tylko pieniędzy, żeby za to zapłacić, a nie części do naprawy. Od tego chyba jest mechanik?

mariotd 
Mitsumaniak
03230/KMM

Wysłany: 20-03-2015, 11:23   

Mechanik też będzie szukać, aczkolwiek też się rozglądnę za wszelką możliwą opcją.

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 20-03-2015, 18:32   

Ogólem http://allegro.pl/listing...-isqm-2-mt-0113

Pierwsze z brzegu http://allegro.pl/sanki-p...5172311524.html
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

mariotd 
Mitsumaniak
03230/KMM

Wysłany: 21-03-2015, 10:46   

Robert - bardzo Ci dziękuję, właśnie nie byłem pewien, czy tutaj też chodzi o "sanki/kołyskę", to już upraszcza sprawę ;)

Miss Carver 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer sedan 2004, 1.6, 98KM
Wysłany: 26-08-2015, 18:11   [CS3A 1.6] Sanki przedniego zawieszenia (wózek) Lancer 2004

Hej, czy ma ktoś doświadczenia w wymiane tego elementu i wie gdzie szukać w woj. mazowieckim?

mjsystem 
Forumowicz

Auto: ...
Wysłany: 26-08-2015, 20:23   

Miss Carver napisał/a:
Hej, czy ma ktoś doświadczenia w wymiane tego elementu i wie gdzie szukać w woj. mazowieckim?

http://allegro.pl/wozek-s...5622768280.html

mrcng 
Forumowicz

Auto: Lancer CSW 1.6
Wysłany: 06-11-2015, 21:33   Wózek sanki przednie zawieszenie

Witam. Dziś jako że mi coś "chrobotało" metalicznie podczas skręcania oddałem auto do mechanika. Myślałem że to przegub. Okazało się że mechanik wymienił mi sworzeń wachacza. gumy stabilizatora wahacza (pisze z pamięci mogę się mylić). I mówi że jeszcze trzeba wymienić końcówke drążka kierowniczego i lożysko kolumny mcperhsona. Bo jak na razie dalej chrobocze przy kręceniu kierownicą. Ale...okazało się żę spód auta jest mocno skorodowany. I poprzedni właściciel "połatał" spawami w jednym miejscu wózek. sanki w przednim zawieszeniu/ Chyba jakaś dziurka z boku wylazła i to ktoś mu pospawał. Mój mechanik mówi że dla bezpieczeńśtwa powinno się cały ten element wymienić. Macie z tym jakieś doświadczenia? używka na serwisach aukcyjnych kosztuje jakies 150zl na "oko" nie pordzewiała ZBYT. montaż tego elementu to koszt 200zl + zbieżność50zł. łącznie wydałbym na wymiane tego 400zł. Troche sporo ale jak o bezpieczeństwo chodzi...poradzcie cos :D

[ Dodano: 06-11-2015, 21:41 ]
http://magazynauto.interi...niu,nId,1023966

nawet tutaj jest napisane że wyskazuje skrzypienie na to łożysko kolumny mcphersona ale akurat tego nie zdazyli na dzis sprowadzić

remi 
Forumowicz

Auto: Lancer VIII 1,8 Pb
Wysłany: 07-11-2015, 16:50   

Proponuje spawarke. Jak sie dobrze pospawa, to pociągnie więcej niż używka. W carismie zgniła mi taka belka pod silnikiem, co na niej jest poduszka co trzyma silnik, pękła całkiem, nie było dostępnej używanej od ręki, więc kupiłem od GDI, z tej kupionej wyciąłem przód i dospawałem do mojej. Wytrzymało 4 lata...ale nadal jeździ.

mjsystem 
Forumowicz

Auto: ...
Wysłany: 07-11-2015, 17:03   

mrcng, nie dubluj tematów, proszę :wink:

mrcng 
Forumowicz

Wysłany: 07-11-2015, 21:15   

mjsystem, ok dzieki za info. nie widzialem tego tematu. Gdyż ja sprecyzowałem o co mi chodzi. O tzw sanki.remi, ten element jest juz pospawany. mechanik wlasnie do tego mial zastrzeżenia...

mariotd 
Mitsumaniak
03230/KMM

Wysłany: 07-11-2015, 21:56   

u mnie to wyszło ponad 600 zł, ale i za sanki dałem coś 250 zł w dobrym stanie + przesyłka. Jednakże u mnie doszło już do sytuacji, kiedy praktycznie podczas ruszania/przyspieszania auto mi podrywało do przodu, a przy ostrzejszej jeździe mógłbym zagiąć koło do środka... stało się tak poprzez "fachowe" spawanie w tym miejscu, słabe zabezpieczenie... wdała się korozja i po temacie.

Na Twoim miejscu zainwestowałbym te 400 zł, to naprawdę niewiele jak na to atuo, aby móc ze spokojem mknąć po autobanie ;)

remi 
Forumowicz

Auto: Lancer VIII 1,8 Pb
Wysłany: 08-11-2015, 16:05   

Tu się z wami zgodzę. "fachowe" spawanie nie wchodzi w grę. Mam szwagra zawodowego spawacza, któremu całkowicie ufam w kwestii spawłów, on podejmuje decyzję, czy się da, czy się nie da. Jednak jeśli już był tam wcześniej jakiś "spawacz" to faktycznie lepiej kupić coś w lepszym stanie.

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 08-11-2015, 16:38   

remi, zanim zaczniesz decydować podjedź do blacharza niech Ci pomierzą auto.
Podcięcie i zaspawanie sanek/wózka to jeden z najgorszych, albo bardzo częstych "drutów" przy naprawch powypadkowych.

Tych elementów nie powinno sie spawać, więc szukaj uzywki :wink:

mrcng 
Forumowicz

Wysłany: 08-11-2015, 20:11   

mkm, ja nie mam powypadkowego auta. co gorsza..auto przegnilo z powodu tego ze bylo garazowane...dodam ze garaż ogrzewany. a wiadomo ze sól żera auto w dodatnich temp. w ujemnych malo. i dziurka sie zrobila po lewej stronie na sankach i ktos "strzleil" late i zaspawal to. po prawej stronie sanek ok. mimo że rdza opanowala z grubsza cale podwozie...

Odpowiedz do tematu