Malowanie autka |
Autor |
Wiadomość |
Tomi89
Mitsumaniak

Auto: Galant EA5A + Colciak Cj0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 5 razy Dołączył: 17 Paź 2011 Posty: 1280 Skąd: Żerdź/Puławy
|
Wysłany: 19-04-2015, 13:15 Malowanie autka
|
|
|
Czy ktos z MM mial okazje malowac cale autko albo w najblizszym czasie zamierza? Jesli ktos juz robil to moze powiedziec jaka jest cena calej uslugi w warsztacie gdzie robil i moze ktos orientowal sie w innych miejscach? |
_________________ Moj Misiek - http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=92931 |
|
|
|
 |
radek79
Mitsumaniak
Auto: x5
Pomógł: 30 razy Dołączył: 22 Mar 2009 Posty: 7453 Skąd: CHEŁM
|
Wysłany: 19-04-2015, 13:37
|
|
|
musisz napisać czy to ma być zmiana koloru czy ponowne lakierowanie w tym samym kolorze,średnia cena za element to 300zł |
|
|
|
 |
Tomi89
Mitsumaniak

|
Wysłany: 19-04-2015, 13:48
|
|
|
Chce w tym samym kolorze pomalowac jest sporo niedoskonalosci na lakierze odpryski po kamieniach itp itd. Kolor mi sie podoba nie mam zamiaru zmieniac chociaz czarny mnie kiedys kusil ale jednak zostane przy tym co jest.
[ Dodano: 21-04-2015, 20:33 ]
Uh uh bylem dzisiaj u blacharza zorientowac sie w cenie upiekszenia auta
Za usuniecie wszytkich nalotow rdzy a troche tego gdzieniegdzie jest i ogolnie tam gdzie ona wystepuje w wiekszej iloscii, usuniecie wszelakich wgniotek naprawa nadkoli wliczajac reparaturki w ocynku + pospawanie zderzaka + malowanie "calego" auta powiedzial mi 5 tys do negocjacji na 4,5
Wiem ze chlopaki robia porzadna robote bo juz im kiedys oddawalem auto, jak oceniacie cena calkiem przyzwoita? |
_________________ Moj Misiek - http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=92931 |
|
|
|
 |
tomasek
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC60 MINI ONE
Pomógł: 28 razy Dołączył: 03 Sie 2009 Posty: 7249 Skąd: stolica wschodu
|
Wysłany: 21-04-2015, 22:46
|
|
|
Wydaje mi się że z tym zakresem prac to dosyć tanio
Jeszcze kwestia jak dobrze robią,bo czasami jest lepiej dopłacić,ale mieć zrobione porządnie |
_________________ __________________________________________
 |
|
|
|
 |
Tomi89
Mitsumaniak

|
Wysłany: 21-04-2015, 23:39
|
|
|
Jak dotad slyszalem o nich tylko dobre opinie i na jakosc uslugi z ktorej korzystalem juz ponad 2 lata temu nie mialem co narzekac ruch maja na okrazglo i to naprawde porzadne nowe auta wiec to tez musi o nich cos znaczyc
https://www.facebook.com/...3455001?fref=ts dosyc chyba niedawno zrobili strone wczoraj widzialem ta audice ze zdjecia i musze przyznac ze po skonczonej pracy blacha i lakier robi robote |
|
|
|
 |
tomasek
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC60 MINI ONE
Pomógł: 28 razy Dołączył: 03 Sie 2009 Posty: 7249 Skąd: stolica wschodu
|
Wysłany: 22-04-2015, 18:18
|
|
|
Jeżeli twierdzisz że robią to dobrze to nie ma nad czym się zastanawiać tylko działać |
_________________ __________________________________________
 |
|
|
|
 |
Tomi89
Mitsumaniak

|
|
|
|
 |
Grzybo
Mitsumaniak
Auto: Galant EA5A Avance
|
Wysłany: 22-04-2015, 21:30
|
|
|
Ja po ubiegłorocznych przygodach blacharsko-lakierniczych potwierdzam, że 5 tys. za taki zakres pracy to nie jest wygórowana kwota. U mnie co prawda fundatorem było TU Warta , ale za lakierowanie tylnego zderzaka, pokrywy bagażnika i wymianę reperaturek z prostowaniem jednego błotnika zapłaciłem 3 tys. W cenę wliczona była kosmetyka detali wcześniej niewidocznych.
[ Dodano: 22-04-2015, 21:40 ]
A zderzak, pokrywę bagażnika i reperaturki sam kupiłem |
|
|
|
 |
kaczka81s
Forumowicz

Auto: Był E88A jest Imprezka&BMW
Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lut 2012 Posty: 651 Skąd: Pieniny
|
Wysłany: 22-04-2015, 23:01
|
|
|
Zapytam kumpla ile oni biorą za całe auto, ale wydawało mi się że trochę mniej. Mnie malowanie całej Toyoty kosztowało litr lakieru, jakiś podkład i z tydzień swojej roboty, kumpel tylko lakier położył, całą przygotówkę sam robiłem, przy okazji konserwacja, a też miały być tylko poprawki A zapomniałbym to też był koszt malowania |
_________________ Toyota odeszła
Jest Imprezka
Galant zgnił
Przygarnąłem BMW
 |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 22-04-2015, 23:53
|
|
|
Tomi89 napisał/a: | widzialem ta audice ze zdjecia i musze przyznac ze po skonczonej pracy blacha i lakier robi robote |
Ona była cała lakierowana czy tylko polerowana?
Bo jak lakierowana to szału nie ma - zwłaszcza przygotowanie pod lakier siadło - zgubili linie praktycznie wszędzie no i jest przepolerowana (choć dzisiaj to już nie wada lakiernicza, bo ludzie chcą "lustro")
Cena całkowicie ok - tylko niech Ci się bardziej z przygotowaniem przyłożą |
|
|
|
 |
Tomi89
Mitsumaniak

|
Wysłany: 23-04-2015, 00:23
|
|
|
W rzeczywistosci to lepiej wyglada niz na zdjeciu, ja fachowcem nie jestem wiec nie rozrowniam co do czego
Mam w planach zalatwic z nimi zeby foto robili czasem w trakcie postepujacych prac ale zobaczymy, mam nadzieje ze sie przyloza inaczej byc nie moze nie na misku |
|
|
|
 |
|