|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wymiana kabli audio |
Autor |
Wiadomość |
siwus
Nowy Forumowicz
Auto: lancer 1.3 GLX '96
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-05-2015, 10:15 Wymiana kabli audio
|
|
|
Witam,
Wczoraj zabrałem się za wymiane głośników w swoim lancerku, boczek zszedł bez problemu ale napotkałem mały problem: kable nie działają w lewych przednich dżwiach. I tu moje pytanie jak wymienić te kable bo kompletnie nie mam pojęcia jak się za to zabrac, gdzies juz czytałem że najlepiej stare kable z nowymi skleić taśmą i przeciągnąć, wszystko spoko tylko jak to wpiąć do radia? I podobno jest w dzwiach jakaś kostka którą trzeba rozwiercić. Jeśli ktoś zwas już się bawił w wymiane kabli prosze o pomoc, jakies zdjęcia jak macie
Z góry dziękuje za pomoc |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 18-05-2015, 10:56
|
|
|
Kable moga być przelamane właśnie w owej manszecie która jest między drzwiami a słupkem, praca nie jest łatwa jeżeli chcesz to zrobić tak jak nalezy, musisz się dobrac do przelotki drzwi, rozizolowac i pociągnąc równolegle npowe przewody albo naprawić stare. Wymagane jest cześciowe rozebranie deski rozdzielczej aby ułatwić sobei prace i zabezpieczyć kable w przypadku montazu nowych oraz dostęp do wiązki radia. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 18-05-2015, 10:57
|
|
|
Napisz jakie masz radio, najprawdopodobniej jest połączone z instalacją auta poprzez taką kostkę http://www.lightsound.com...kostka_iso1.jpg
A co do przeciągnięcia przewodów, to w słupku na styku drzwi z karoserią jest kostka w której łączy się wiązka drzwi z karoserią i pewnie chodziło o przewiercenie tej kostko aby przełożyć przewód do wnętrza. Aby to zrobić właściwie powinno się wykorzystać wolne pola tej złączki, zacisnąć na nowym przewodzie odpowiednie konektory i montując w złączce. |
|
|
|
 |
siwus
Nowy Forumowicz
Auto: lancer 1.3 GLX '96
|
Wysłany: 19-05-2015, 11:16
|
|
|
sony cdx u52 |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 19-05-2015, 11:48
|
|
|
Więc radio z instalacją powinno być połączone taką kostką jak podałem wyżej ewentualnie z dodatkową przejściówką na wersję Mitsu lub kostki są odcięte i kable skręcone i zaizolowane, w takiej sytuacji poszukaj instrukcje do radia gdzie powinny być opisane przewody głośnikowe. |
|
|
|
 |
|
|