|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wymiana mostu z 2,5 TD do 2,8TD? MOZLIWE? |
Autor |
Wiadomość |
Maniek88
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero II 2.5 TD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-05-2015, 16:09 Wymiana mostu z 2,5 TD do 2,8TD? MOZLIWE?
|
|
|
Witam wszystkich forumowiczow, nowy jestem na tym forum Pajero posiadam od niedawna no i wyskoczyl mi taki problem. Tylny most pekl no i ciezko w moim rejonie o most z Pajero 2,8TD. Jak w temacie, czy możliwe jest przełozenie mostu Z pajero 2.5TD do 2.8TD? Czy mozliwe sa komplikacje przy montazu? no i czy przełozenie jest to samo? Orientuje sie ktoś? Proszę o pomoc!! pozdrawiam |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 01-06-2015, 08:06
|
|
|
jak przełożysz jeden most to musisz z drugiego, dla tego, że w 2,8 są inne przełożenia jak w 2,5.
Co za tym idzie wały musisz przerzucić, Tylny wał średnice czopu ma 42 mm al od 2,5 39 mm to i reduktor musisz przełożyć itd. Chyba, że przerobisz wał od 2,5 tak żeby tylny zabierak podrasował na rozstaw śrub tego od 2,8 no i długość musisz dopasować wału. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
marcin d
Forumowicz
Auto: pajero2800td 1995
|
Wysłany: 14-06-2015, 15:23
|
|
|
Cześć w zeszłym roku też mi pękł tylni most pękniecie naciąłem pospawałem i do dzisiaj autko jeździ |
|
|
|
 |
|
|