Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Nissan Murano 3.5 V6
Autor Wiadomość
Szafiq 
Mitsumaniak

Auto: Black EA2W '99 Sport Edition
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-07-2015, 23:14   Nissan Murano 3.5 V6

Po 5 latach bezawaryjnej jazdy galantem postanowiłem poszukać czegoś innego,wyższego i z napędem na 4 koła,chociaż to nie był warunek. Samochód ma być głównie do jazdy po ulicy,czasami muszę wjechać na działkę do rodziców i przydaje się większy prześwit. Po za tym pojawiło się małe dziecko i wygodnie jest pakować go do fotelika na stojąco,bez schylania się.
Długo szukałem odpowiedniego samochodu, już prawie zdecydowałem się na Hyundaia Santa Fe II ,miał być silnik benzynowy lub z zamontowanym już gazem. Niestety ofert jest bardzo mało,zależało mi na silniku 3.3 a tych to już praktycznie wcale i wszystkie sprowadzone z USA czyli powypadkowe. Części też nie za dużo.W Polsce sprzedawane tylko diesle.
Jestem raczej przywiązany do japońskiej motoryzacji,dobre wspomnienia mam też właśnie z Hyundai'em dlatego szukałem czegoś w tym stylu.
Kolega kiedyś powiedział mi o Nissanie Murano,ale nie byłem jakoś przekonany. Postanowiłem jednak przejechać się tym modelem,obejrzeć z bliska.Pierwsze oglądanie i jazda zniechęciły mnie bo trafiłem jakiś szrot,ale pomyślałem że dam mu jeszcze jedną szanse.Znalazłem samochód z polskiego salonu,serwisowany,z gazem,zadbany.Pojechałem obejrzeć i wróciłem nim do domu :)
Rocznik 2006, silnik 3.5 V6 podobno z Nissana 350Z ze zmniejszoną mocą do 234KM i automatyczną,bezstopniową skrzynią CVT.
Jeździ się genialnie,cichutko i o to właśnie mi chodziło. A nie chciałem już czarnego samochodu,miał być jasny środek...

Galant zostaje w rodzinie,z czego bardzo się cieszę bo to fajny samochód. Jak będziecie widzieli czarnego EA2W z podkładkami Mitsumaniaków i wam nie pomacha to się nie denerwujcie. To mój tata nim teraz jeździ i nie ma go na forum.
Pozdrawiam

Piwor 
Mitsumaniak

Auto: 730d
Wysłany: 11-07-2015, 00:30   

Szafiq napisał/a:
silnik 3.5 V6 podobno z Nissana 350Z ze zmniejszoną mocą do 234KM

Jak i w wielu innych autach. ;) Infinity, Vel Satis itp, itd. Fajne autko, miło się odpycha, skrzynia fajnie współgra. Wygodny w środku, nie wygodny do napraw. ;P

Zaraz ktoś będzie krzyczał o zegarach na siłę wsadzonych. ;P

ex-Cari 1.8 SOHC 2008-2010.
Cari 1.8 GDI 2010-2013 -> SOHC 2014 - 2018
730d 2018 -

staszq2 
Mitsumaniak
Cichociemny

Auto: Jedyne słuszne
Wysłany: 14-07-2015, 21:59   

Fajna duuża fura :D
Pamiętaj tylko o regulacji zaworów ze względu na gaz (kłania się wyjęcie silnika :P ) 99% użytkowników jest przekonanych, że regulacja w tych silnikach jest hydrauliczna a prawda okazuje się jak przyjdzie do remontu silnika, koszt nie duży bo w ASO krzyczą "tylko" 1600 zł za samą usługę więc w nieautoryzowanym warsztacie z 1000 pewnie :mrgreen:
Bezawaryjności życzę :wink:

Mam japońskie TURBO :) do tego AWD
Moja historia motoryzacji:
1. Fiat 125p 1.5, 2. Fiat 126p 0.65, 3. Peugeot 106 '92 1.1, 4. Daewoo Leganza '99 2.2 CDX, 5. Ford Fiesta '95 1.3, 6. Nissan Primera '00 1.8 CH
7. Citroen Xsara '98 1.4, 8. Renault Scenic '98 2.0, 9. Renault Grand Scenic II '09 2.0, 10. Ford Mondeo MK II '00 1.8
11. Ford Focus MK2 '07 1.6 TDCi pierwszy w życiu diesel - http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=95295
12. Mitsubishi Outlander TURBO "Byczek" - ach... no szkoda i szkoda
13. Audi A6 C5 '03 Avant 3.0 quattro + tiptronic - było jeździło służyło ale nie było tanie
14. 'OBRUT" - nie wyszło a miał być come back
15. Ford Mondeo MK4 2.0 HDI pod kryptonimem TDCI 130/320==>185/413 - przerzucam się na ropniaka
16. Coltolot CJO "Black Sabaton" 1.6
17. OBRUT nr 3 - seria seria seria ... czarna seria
18. Saabik 9-5 '06 Aero 2.3T

[size=i10]19.[/size] https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=108143 Batmobil - O1T 800+HP/1200+NM

deejay 
Mitsumaniak

Auto: Rav4 Hybrid
Wysłany: 15-07-2015, 19:08   

Auto ogólnie spoko ale ma kilka minusów technicznych i bolączek. Np jednym z problemów jaki mogę przedstawić , to pękający stale wąż od wspomagania z tyłu za kolektorem ssącym. Robota dość nie przyjemna bo ciasno , po drugie ten silnik nie lubi bardzo LPG .

Odpowiedz do tematu