|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wariujący panel sterowania nawiewami |
Autor |
Wiadomość |
liczner18
Forumowicz
Auto: Sigma/Diamante 6G72 DOHC
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-07-2014, 18:01
|
|
|
ten bezpiecznik to nr.3. Z tym że te od chłodnicy nie zawsze się włączają. Dzisiaj np sie nie włączyły, ale za to panel jak wariował tak wariuje. Dziś nawet nie zadziałał ani razu a diody które wskazują który mamy włączony przycisk świecą. rozebrałem ten kokpit i psikam tym kontakt sprayem w styki zobaczymy czy pomoże. |
|
|
|
 |
adpiekar
Forumowicz
Auto: sigma 92r.12V, Pajero IV Dakar
|
Wysłany: 25-07-2014, 18:51
|
|
|
Witam.
Nie baw się i nie szukaj przekaźników, wymontuj ten czarny sterownik od klimatyzacji zza radia i wyjmij z obudowy całą płytkę. Później przelutuj te styki tam gdzie wchodzą te dwie kostki, ale na płytce, po prostu są zimne luty. U mnie też szalało wszystko, jak włączyłem zimny nawiew to szło gorące powietrze, dmuchawa tylko na maxa, raz było dobrze raz nie. Wkurzyłem się, wymontowałem, przelutowałem te luty z taką otoczką i jest teraz wszystko w porządku, jest wszystko. I nawiew i klima. Powodzenia. |
|
|
|
 |
liczner18
Forumowicz
Auto: Sigma/Diamante 6G72 DOHC
|
Wysłany: 26-07-2014, 23:41
|
|
|
właśnie wróciłem z urlopu i pewnie jutro zabiore się za ten sterownik. Dam znać co i jak:) i dziękuję wszystkim za pomoc:)
[ Dodano: 29-07-2014, 18:08 ]
problem rozwiązany To były zimne luty na plytce sterownika klimy. dzięki za pomoc |
|
|
|
 |
orzech111
Forumowicz
Auto: Sigma
|
Wysłany: 01-09-2015, 22:41
|
|
|
u mnie nawiew zachowywał się bardzo podobnie i też po rozebraniu okazało się że to zimne luty w sterowniku klimy, po ponownym przelutowaniu wszystko działa jak należy |
|
|
|
 |
|
|