|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.6] prowadnica wstecznego biegu (metalowa blaszka) |
Autor |
Wiadomość |
cieniu71
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 97' 1,6 90KM
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-10-2015, 00:02 [Cari 1.6] prowadnica wstecznego biegu (metalowa blaszka)
|
|
|
Witam.
Jestem nowy na forum, także od razu sie witam.
Mam pytanie, gdyż nie mam ogranicznika w wrzucaniu biegu 1 i wstecznego. Tzn. Nie musze podniesc pierscienia by wrzucic wsteczny. Pierscien dziala.
Pojechalem do serwisu i gosc od dolu zajrzal i powiedzial, ze brakuje takiej blaszki-prowadniczki, ktora jest na dwie sruby i ktora nie pozwala wychalac sie drazkowi skrzyni gdy nie zaciagamy pierscienia- wiec tego brakuje i przez to jak za mocno do siebie dam drazek to mi wbije wsteczny.
Wiecie moze jak to sie nazywa i czy mozna to dostac ?
Bylbym wdzieczny i pozdrawiam wszystkich Maniakow Mitsubishi, oraz przepraszam za brak polskich znakow. |
|
|
|
 |
Ziemba.
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 100KM 1998r.
Pomógł: 12 razy Dołączył: 11 Sty 2015 Posty: 441 Skąd: Okolice Grójca
|
Wysłany: 17-10-2015, 01:34
|
|
|
Witaj.
Moim zdaniem (jeżeli chcesz najtaniej) najlepiej będzie pojechać na jakiś szrot, gdzie stoi jakaś Carisma 1.6, 1.8 SOCH (nie GDI), 1.9TD i poprosić o tą część lub samemu ją wykręcić (jeśli jest taka możliwość) wtedy jest taniej.
A jak się to fachowo nazywa to nie wiem. Ogranicznik?
Po prostu powiesz czego potrzebujesz to sprawdzą czy to mają.
Zapraszam do działu "Nasze Miśki", gdzie opisujemy swoje auta.
[ Dodano: 17-10-2015, 01:37 ]
cieniu71 napisał/a: | Pojechalem do serwisu i gosc od dolu zajrzal i powiedzial, ze brakuje takiej blaszki-prowadniczki, ktora jest na dwie sruby i ktora nie pozwala wychalac sie drazkowi skrzyni gdy nie zaciagamy pierscienia |
To jest pod mieszkiem lewarka. |
_________________ 03318/KMM
Cari 10.2013 - nadal
Banan/Cyrtryna 06.2017 - 11.2019
Ruda 03.2016 - 04.2017
Baśka 02.2017 - 03.2017
Pomogłem? Jeśli tak to się nie krępuj
http://www.pajacyk.pl/ |
Ostatnio zmieniony przez Ziemba. 17-10-2015, 13:53, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
apg2312
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
Pomógł: 90 razy Dołączył: 28 Maj 2014 Posty: 2310 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 17-10-2015, 02:20
|
|
|
Poszukaj na tym schemacie (są 4 podstrony)
http://www.mitsubishi-mot...sub_group%3D200
Będziesz miał numer części, i zawsze wtedy jeszcze masz sklepy motoryzacyjne lub ASO. W ASO na pewno Ci sprowadzą, do Cari są dostępne wszystkie części, z tym, że cena za taką pierdółkę może być...hmmm...cokolwiek spora |
_________________ Adam
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, później pokona doświadczeniem...
 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 17-10-2015, 05:42
|
|
|
cieniu71 napisał/a: | Pojechalem do serwisu i gosc od dolu zajrzal i powiedzial, ze brakuje takiej blaszki-prowadniczki, | Ten mechanizm jest od wewnątrz lewarka, od spodu to można sobie zobaczyć pręt sterujący a nad nim mieszek osłonowy lewarka
http://allegro.pl/lewarek...5677495313.html |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 17-10-2015, 07:55
|
|
|
Najprawdopodobniej masz źle ustawiony drążek łączący skrzynie z lewarkiem zmiany biegów, pewnie ktoś przy wymianie tulejek lub podczas jakichś innych czynności naprawczych rozłączył go w niewłaściwym miejscu i stąd te problemy. Najlepiej zacznij od jego właściwego ustawienia, jak to zrobić masz opisane tutaj http://forum.mitsumaniaki...1424993#1424993 |
|
|
|
 |
cieniu71
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 97' 1,6 90KM
|
Wysłany: 17-10-2015, 15:25
|
|
|
Gosc w serwisie ASO powiedzial, ze wszystko jest ok tylko brakuje tego elementu.
Takze to chyba to co na zdjeciu z allegro. Coz chyba bede musial kupic caly lewarek
Dzieki!
plecho1 napisał/a: | Najprawdopodobniej masz źle ustawiony drążek łączący skrzynie z lewarkiem zmiany biegów, pewnie ktoś przy wymianie tulejek lub podczas jakichś innych czynności naprawczych rozłączył go w niewłaściwym miejscu i stąd te problemy. Najlepiej zacznij od jego właściwego ustawienia, jak to zrobić masz opisane tutaj http://forum.mitsumaniaki...1424993#1424993 |
[ Dodano: 27-10-2015, 00:03 ]
Witam.
Nadal nie mogę znaleźć tej blaszki, macie może jakieś dojścia?
Wrzucam foto mojej skrzyni. Dokładnie brak jej po lewej stronie, gdzie opisałem problem wyżej.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
apg2312
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
Pomógł: 90 razy Dołączył: 28 Maj 2014 Posty: 2310 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 27-10-2015, 00:46
|
|
|
Szczerze ? Najprostsze i chyba najszybsze rozwiązanie to jakiś szrot. No chyba, że masz narzędzia, to wtedy sam sobie możesz dogiąć taką blaszkę wg wzoru.
Ale ja tam bym się nie bawił w dorabianie - Allegro, OLX, szukasz Cari na części we Wrocławiu, podjeżdżasz, demontujesz i po problemie. |
_________________ Adam
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, później pokona doświadczeniem...
 |
|
|
|
 |
|
|