|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Bigi wchodza, ale auto nie jedzie |
Autor |
Wiadomość |
marczello0502
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi carisma
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-10-2015, 22:29 Bigi wchodza, ale auto nie jedzie
|
|
|
Witam. Jestem nowy na forum i nie moge znalezc postu zwiazanego zmoim problemem. Posiadam carisme 1,6 98 rok. Ostatnio wydarzyla sie taka sytuacja ze samochod przestal jedzic. Wrzucajac biegi wszystkie wchodza normalnie, natomiast auto nie jedzie. Dziwnie tez zgrzyta. Nie wiem co jest przyczyna , bo kazdy mechanik mowi co innego. Dodam tez ze od dluzszego czasu ciezko wchodzil wsteczny. |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 30-10-2015, 22:36
|
|
|
Albo skrzynia albo sprzęgło, bez wyciągania skrzyni raczej się nie dowiesz. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 31-10-2015, 06:50
|
|
|
Opisz dokładniej sytuacje, jak to sie stało, że auto przestało jeździć, po prócz skrzyni i sprzegła można jeszcze wytypowac przegub/półoś, ale bez głebszej znajomości problemu cięzko precyzyjnie wytypować |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
BTTOS
Forumowicz
Auto: Carisma 1,9 DI-D 102 KM 2001
|
Wysłany: 31-10-2015, 08:55
|
|
|
Witam. A u mnie w piątek poprzedni miałem przypadek, że podczas jazdy w pewnym momencie sprzęgło zaczęło strasznie szarpać i zatrzymałem się. Na jałowym i na biegach szarpało i rzęziło na postoju i zatrzymał się jakiś gościu. Niby mechanik. Stwierdził, że to łożysko oporowe. Już miałem po lawetę dzwonić, ale mówię sobie zjadę na parking kawałek z uszkodzonym bo stałem w zatoczce w środku miasta. No i po kilkudziesięciu metrach jazdy nagle samo się to naprawiło i teraz jest jakby nigdy nic. Przejechałem później trasy ponad 100 km do mojego miasta i nic się nie działo, lecz boję się teraz dalej jeździć. Ktoś ma jakieś sugestie co to mogło być? |
|
|
|
 |
remi
Forumowicz
Auto: Lancer VIII 1,8 Pb
Pomógł: 34 razy Dołączył: 28 Wrz 2010 Posty: 810 Skąd: wałbrzych
|
Wysłany: 31-10-2015, 18:35
|
|
|
Z doświadczeń własnych. Poszła półoś..to łatwo sprawdzić. Kolejna opcja to przegub wewnętrzny lewej półosi wyskoczył ze skrzyni., tego nie widać z wierzchu.
To tyle co mi przychodzi do głowy. Nie sądzę, że sprzęgło padło tak nagle...no ale też mogło.
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=56879 |
Ostatnio zmieniony przez remi 31-10-2015, 20:06, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
marczello0502
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi carisma
|
Wysłany: 31-10-2015, 20:05
|
|
|
A wiec jechalem normalnie, zatrzymalem sie. Jak juz chcialem ruszyc , wrzucilem bieg wsteczny wycofalem skrecilem kolami wrzucilem jedynke i tyle, przestal jechac. Zostalo mi jedyne ,, sam pcham go ,, |
|
|
|
 |
|
|