Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: roch_27
22-09-2008, 16:37
[EAxx] Słabo działa pilot centralnego, alarmu
Autor Wiadomość
R2D2 
Nowy Forumowicz
R2D2

Auto: Galant V6 EA5A 6A13
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-08-2008, 08:23   [EAxx] Słabo działa pilot centralnego, alarmu

Cześć,
parę tygodni temu pilot czasami tylko działał, kiedy starałem się "strzelić" blisko słupka. Lepiej chodziło zamykanie niż otwieranie, parę dni temu kompletnie odmówił posłuszeństwa, choć jestem pewny, że baterie są ok. Co zrobić? Gdzie są czujniki?
Ostatnio zmieniony przez robertdg 13-03-2015, 09:30, w całości zmieniany 1 raz  

tommyc1 
Mitsumaniak

Auto: Saab 9-3 TTiD kombi
Wysłany: 11-08-2008, 10:21   

ja zauwazylem, ze moj pilot lepiej dziala z wiekszej odleglosci a gdy blisko auta jestem czasem nie reaguje w ogole...ale nie jestem pewny baterii, bo jezdze nim ponad rok a baterii nie zmienialem

a jeszcze: znacie ten numer z pilotem przytknietym do glowy? znacznie sie zwieksza wtedy jego zasieg-pokazywali to w Top Gear kiedys i sprawdzalem-rzeczywiscie dziala:) nie wiem na jakiej zasadzie, ale glowa jakby "wzmacnia" sygnal....a co smieszniejsze, otwarcie ust jeszcze nam pozwala zwiekszyc odleglosc z ktorej pilot zadziala :lol: brzmi m oze kretynsko, ale to prawda :biggrin:

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 11-08-2008, 10:39   

tommyc1 napisał/a:
jeszcze: znacie ten numer z pilotem przytknietym do glowy? znacznie sie zwieksza wtedy jego zasieg-pokazywali to w Top Gear kiedys i sprawdzalem-rzeczywiscie dziala:) nie wiem na jakiej zasadzie, ale glowa jakby "wzmacnia" sygnal....a co smieszniejsze, otwarcie ust jeszcze nam pozwala zwiekszyc odleglosc z ktorej pilot zadziala brzmi m oze kretynsko, ale to prawda

tez to ogladalem i tez to sprawdzalem kiedys :D
hehe i rowniez zadzialalo :D
R2D2 napisał/a:
choć jestem pewny, że baterie są ok

moze bezpieczniej bedzie jak zaczniesz od kupna nowej baterii...
Pozniej pomyslimy co moze byc nie tak wykluczjac baterie...
Pozdroo

artufcb 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant 2.0
Wysłany: 12-03-2015, 21:53   [EA2A/W 2.0] pilot do centralnego słabo działa

muszę mocno wciskać przyciski a tak ciężko łapie. Czasem złapie od dotknięcia. Baterie padają czy cały pilot?
Czy taki prosty pilot http://allegro.pl/pilot-s...4832384386.html jest szansa zaprogramować? Bo chciałbym też sobie webasto na pilot zrobić, ale nie wiem czy dałoby radę na jednym zaprogramować te dwa urządzenia.

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 12-03-2015, 23:51   

Jak masz oryginalny sterownik z pilotem to nic takiego nie doprogramujesz ani nie dołożysz żadnych dodatkowych funkcji typu odpalanie webasto. Jeśli chcesz mieć sterowanie czymś dodatkowym, to zmień sterownik na taki z nowymi pilotami i z funkcją kanału dodatkowego.
Słabe działanie starego pilota prawdopodobnie spowodowane jest albo zanieczyszczonymi lub zużytymi gumkami stykowymi. Najpierw spróbuj je wyczyścić alkoholem lub wymienić na nowe tego typu http://allegro.pl/gumki-d...4987025701.html

artufcb 
Forumowicz

Wysłany: 22-07-2015, 17:04   

Mam nadal problem z pilotem. Nic nie robilem bo jakoś działał. Muszę mocno wcisnąć przycisk żeby zamek zadziałał choć też nie zawsze działa. Natomiast po każdym wciśnięciu dioda na pilocie mruga. Wymiana baterii pomoże?

francuz83 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 lpg
Wysłany: 26-07-2015, 22:27   

artufcb napisał/a:
Mam nadal problem z pilotem. Nic nie robilem bo jakoś działał. Muszę mocno wcisnąć przycisk żeby zamek zadziałał choć też nie zawsze działa. Natomiast po każdym wciśnięciu dioda na pilocie mruga. Wymiana baterii pomoże?

Mam dokładnie to samo. Dioda mruga ale muszę cisnąć mocno przycisk żeby załapało. Wymiana baterii nie pomoże. Robiłem to już dwa razy. Jak znajdziesz metodę jak to naprawić to się podziel informacją :)

tresorex 
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord
Wysłany: 15-11-2015, 20:03   

Też mam problem z pilotem. Otwieranie działa za każdym razem ale zamykanie tylko czasami. Nawet z bliska nie chce zamknąć. Przycisk klika jak zawsze. Baterii nie wymieniałem jeszcze. Co to może być?

Sunderland86 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Galant EA2A
Wysłany: 16-11-2015, 08:27   

tresorex napisał/a:
Co to może być?

Może to?

tresorex napisał/a:
Baterii nie wymieniałem jeszcze.

tresorex 
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord
Wysłany: 16-11-2015, 10:01   

Ale to dlaczego otwieranie działa nawet z 30-40m?

mati_z 
Forumowicz

Auto: Galant 2,5 V6 Sport Edition 99
Wysłany: 16-11-2015, 10:23   

Podejrzewam, że to jednak wina przycisku. Rozbierz pilot i przeczyść styki jakimś alkoholem ;)

polaff 
Mitsumaniak

Auto: *
Wysłany: 16-11-2015, 13:56   

mati_z napisał/a:
przeczyść styki jakimś alkoholem
najlepszy do tego celu będzie IZOPROPANOL

pappagiorgio 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant 2.5 V24
Wysłany: 17-11-2015, 21:08   

Mnie pomogło przelutowanie pinów płytki z nadajnikiem radiowym, niestety tylko na pewien czas. Po paru tygodniach pilot również nie zawsze działał, i co dziwne prawie zawsze otwierał a z zamykaniem były problemy. Po ponownym przelutowaniu znowu działał rewelacyjnie przez kilka tygodni. Podejrzewam, że słabo działające przyciski wymagały ich "wduszania" a tym samym wykrzywiałem płytkę z elektroniką i uszkadzałem miejsca gdzie lutowany był nadajnik do płytki. Kupienie "nowego" pilota rozwiązało problem :)

Seba93Tychy 
Mitsumaniak

Wysłany: 25-11-2015, 17:42   

Czy jak kupie jakikolwiek pilot to będzie on działał w aucie?
Dodam, ze teraz mam jakiś nieoryginalny i mam ten sam problem co Wy. Zmieniona bateria nie pomogła, trzeba naciskać po paręnaście razy, zeby zlapal.

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 25-11-2015, 18:51   

Seba93Tychy, nie będzie działał. Musisz kupić też sterownik od tego samego auta.

Odpowiedz do tematu