|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[1.8 GDI] czy jest ktoś w stanie poratować - problem z pompą |
Autor |
Wiadomość |
darekkart
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero Pinin 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-01-2016, 13:15
|
|
|
miej litości człowieku moja wiedza nt samochodów to "jedzie do przodu i tyłu" nic a nic więcej - mój sąsiad główny mechanik to specjalista od ciągników - więc jak na pierwszy raz - poszło chyba całkiem dobrze.
Cały syf podejrzewam poszedł bezpośrednio z baku, w moim modelu 99' nie było ani grama filtra - jedynie prefiltr w baku paliwa, w pompie WC to samo brak filtra, myślę ze wszystko przelatywało przez przewody aż do wtrysków aż w końcu je całkowicie zapchało - wstawiłem zwykły filtr przed pompą za 25zł.
Jedno jest dobre i budujące na przyszłość - zdecydowałem się zostawić PInina z uwagi na prostotę konstrukcji (a już byłem cal od kupna czegoś innego).
Z ciekawych obserwacji - silniki GDI są diabelnie popularne - ale wystarczy że powiesz że szukasz części po PININa i cena jest x2 (wtryski z emblematem MItsubishi to min.100zł./szt - te same ale z volvo - to 46,)
co do EGR to pewnie wezmę się na wiosnę - teraz chodziło głównie o postawienie auta "gdyz jest mi ono niezbędnie potrzebne" |
|
|
|
 |
|
|