Książka telefoniczna |
Autor |
Wiadomość |
kolo77
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander II
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-03-2015, 08:22 Książka telefoniczna
|
|
|
Witam Wszystkich Forumowiczów. Mam pytanie, czy w Outlanderze II 2009 rok, jest możliwość wpisania lub przesłania przez bluetooth nr telefonów z telefonu. Jeżeli tak, to proszę o wskazówki. Nadmienię, że posiadam samochód bez navi. Z góry dziękuję i pozdrawiam. |
_________________ Marcin |
|
|
|
 |
Komandor
Mitsumaniak
Auto: OII 2.4 cvt, Romet Ogar 125 ;)
Pomógł: 6 razy Dołączył: 01 Cze 2009 Posty: 493 Skąd: Z morza
|
Wysłany: 11-03-2015, 20:46
|
|
|
Nie ma mozliwosci przeslania ksiązki tel. Mozna wpisac numery. Odpusc sobie ten wynalazek. Nadaje sie to tylko do odbierania rozmow a i tak trzeba pilowac gardlo do podsufitki (tam jest mikrofon). Dokup zestaw Parot z wyswietlaczem albo podobny, zamontuj i ciesz sie ze nie musisz sie męczyc. Ori bluetooth ma slaby mikrofon, źle rozpoznaje mowe (m in cyfry "zero" i "dwa" wymagaja nadzwyczajnych umiejetnosci lingwistycznych i dykcji prezentera TV).
szerzej o tym znajdziesz na Forum
pozdr |
_________________ Wolność ma zapach benzyny... |
|
|
|
 |
kolo77
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander II
|
Wysłany: 12-03-2015, 08:28
|
|
|
Dziękuję i pozdrawiam. |
_________________ Marcin |
|
|
|
 |
LafarM
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander II FL 2.4
|
Wysłany: 14-01-2016, 12:40
|
|
|
Komandor napisał/a: | Ori bluetooth ma slaby mikrofon, źle rozpoznaje mowe (m in cyfry "zero" i "dwa" wymagaja nadzwyczajnych umiejetnosci lingwistycznych i dykcji prezentera TV). |
Nie zgadzam się z tym. Testowałem ostatnio u siebie podczas jazdy. Wybieranie działa bez zarzutu. Chociaż łatwiej jest powiesić telefon na szybie i jednym palcem wybrać połączenie. Dodatkowo nie ma problemu z jakością połączenia. Po drugiej stronie słychać mnie dobrze a dodatkowo wbudowany zestaw ładnie tłumi szumy z samochodu. |
|
|
|
 |
Komandor
Mitsumaniak
Auto: OII 2.4 cvt, Romet Ogar 125 ;)
Pomógł: 6 razy Dołączył: 01 Cze 2009 Posty: 493 Skąd: Z morza
|
Wysłany: 14-01-2016, 16:55
|
|
|
W Outkach 2 montowano różne wersje modułu BT. Pytanie dotyczyło O2 z 2009 a moja wypowiedź oparta jest na doświadczeniach właśnie z modelem MY09. Być może w O2 FL ten moduł działa lepiej chociaz z pewnośćią daleko mu do wspólczesnych konstrukcji. |
_________________ Wolność ma zapach benzyny... |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 14-01-2016, 19:00
|
|
|
Moja opinia o BT Outka jest dokładnie taka sama jak Komandora - daleko mu nie tylko do współczesnych, ale nawet do BT Sony Ericsson z ok. 2000r., który kiedyś używałem. Wybierania głosowego 2 i 0 nie opanowałem przez cały okres użytkowania BT. Po zmianie radia na chińczyka - odłączyłem ori BT |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
tokyo
Forumowicz
Auto: evo 126p :)
Pomógł: 35 razy Dołączył: 11 Kwi 2010 Posty: 1224 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 18-01-2016, 02:14
|
|
|
Witam
BT w miskach od 2007 do 2009 nie miały ksiazki telefonicznej - jedynie auta na japonie byly wyposażone w taki wynalazek.
BT w tych latach mial problem z dialektem w niektórych jezykach. Poprawiono to przed koncem roku 2009 wypuszczajac modul z koncowym oznaczeniem 016. Od 2009 roku wszystkie modele outkow II fl sa wyposazone we wtyczke ktora pozwala pozbyc sie starego typu BT i zastapic go nowym BT z mozliwoscia podlaczenia usb.
Stare BT nie da sie aktualizowac natomiast nowe tak. |
_________________ FB: Tokyo Dawid Mitlas
IG: tokyo.dawid
Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez . |
|
|
|
 |
jmpdesign
Mitsumaniak
Auto: Outlander II 2.0 DID 2010
|
Wysłany: 02-02-2016, 12:53
|
|
|
tokyo napisał/a: | Od 2009 roku wszystkie modele outkow II fl sa wyposazone we wtyczke ktora pozwala pozbyc sie starego typu BT i zastapic go nowym BT z mozliwoscia podlaczenia usb. |
Po przepięciu na nowy moduł zadziała on w locie czy trzeba podpiąć do kompa?
W innym wątku umieściłem fotkę z mojego przepięcia modułu BT:
http://forum.mitsumaniaki...1440750#1440750
Niestety operacja się udała, ale pacjent zmarł... tzn. nowy BT nie działa, więc pytanie o konieczność podpięcia do kompa aktualne.
-----
update:
w ww. wątku opisałem happy end tej historii. |
|
|
|
 |
|