Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wymiana oświetlenia zapalniczki i popielniczki
Autor Wiadomość
Slowak76
[Usunięty]

Wysłany: 01-02-2008, 18:52   Wymiana oświetlenia zapalniczki i popielniczki

Nie działa mi oświetlenie zapalniczki i popielniczki. Pewnie padła żarówka, bo zapalniczka działa. Nie wiem jak się do niej "dobrać". Z boku tej szufladki są dwa otwory po prawej i lewej myślałem, że działa to tak jak w radiu - trzeba włożyć dwa bolce i wyjdzie, ale niestety tak nie da rady, albo coś źle robię. To deska po liftingu (rocznik 2003), mam nadzieję, że nie trzeba będzie rozbierać całej konsoli środkowej.
Jeśli macie jakieś doświadczenia w tej sprawie to bardzo proszę o pomoc.

wac7 
Nowy Forumowicz

Auto: honda prelude
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-06-2013, 13:50   

Wymieniłem żarówkę zapalniczki w MSS ale po tym zabiegu ledwo widać, że coś tam w ogóle świeci. Delikatnie tylko w środku coś się rzarzy, a domyslam się, że powinna być podświetlona cała obwódka wokół. Pewności nie mam dlatego, że od początku po zakupie samochodu podświetlanie nie działało.
W związku z tym postanowiłem przeczyścić gniazdo żarówki które pewnie jest brudne lub z powodu korozji nie przewodzi dobrze prądu. Próbowałem wyciągnąć zapalniczkę do przodu ale z jej boku jest taka mała przystawka która według manuala powinna dać się ściągnąć i zapalniczka zmieściłaby się przez otwór w tapicerce. Nie udało się jednak. Możliwe, że to również z powodu korozji. CZy ktoś ma jakiś patent żeby wyciągnąć to ustrojstwo? Używałem również siły i nie pomogło :mrgreen: Nie chciałbym ściągać całego panelu przedniego dlatego najpierw piszę...

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 03-06-2013, 14:39   

Zerknij do tego tematu :arrow: Drugie gniazdo zapalniczki - montowaliśmy dodatkowe gniazdo zapalniczki i rozbieraliśmy wtedy całą konsolę. Są tam moje zdjęcia i zdjęcia cns80 - może to Ci da jakiś ogląd.
Niestety nie mam już MSS-a więc nie pamiętam dokładnie jak to wyglądało ale wydaje mi się, że aby dobrać się do zapalniczki trzeba wyjąć całą "szufladę" popielniczki. A żeby wyjąć szufladę trzeba zdemontować (no może tylko lekko odchylić) konsolę :)

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

wac7 
Nowy Forumowicz

Auto: honda prelude
Wysłany: 10-06-2013, 07:46   

Niestety. Mój SS jest z 1999 roku i zapalniczkę ma na sztywno wmontowaną w konsolę. Jest to inaczej rozwiązane i podejrzewam, że będę musiał jednak zdemontować konsolę.

wizorex 
Nowy Forumowicz

Auto: mitsubishi space star
Wysłany: 16-01-2016, 15:19   

Witam. Może już ktoś wyjmował zapalniczkę w ms space star z 2001 roku przed liftem.
Zapalniczka jest zamontowana oddzielnie od popielniczki. Proszę o pomoc.
Z góry dziękuję

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 16-01-2016, 16:19   

Musisz zdemontować cały panel aby się dostać do żarówki, co przy obecnej pogodzie jest trochę ryzykowne :evil: .
Przy okazji podpinania dodatkowego gniazdka chciałem ją wymienić ale nie wiedziałem jak się za nią zabrać a dodatkowo do najbliższego sklepu elektro miałem 40km.
Więc odpuściłem temat 8) .
Może kiedyś indziej przy okazji.
http://forum.mitsumaniaki...1328197#1328197
Jeśli będziesz się z tym bawił to daj znać jaki model żarówki tam siedzi :D .

wizorex 
Nowy Forumowicz

Auto: mitsubishi space star
  Wysłany: 16-01-2016, 16:43   

Bizi78 napisał/a:
Musisz zdemontować cały panel aby się dostać do żarówki, co przy obecnej pogodzie jest trochę ryzykowne :evil: .
Przy okazji podpinania dodatkowego gniazdka chciałem ją wymienić ale nie wiedziałem jak się za nią zabrać a dodatkowo do najbliższego sklepu elektro miałem 40km.
Więc odpuściłem temat 8) .
Może kiedyś indziej przy okazji.
http://forum.mitsumaniaki...1328197#1328197
Jeśli będziesz się z tym bawił to daj znać jaki model żarówki tam siedzi :D .

Wielkie dzięki. Bardzo mi pomogłeś.
Jak wymienię żarówkę to napiszę jaka jest zamontowana.
Pozdrawiam.
Wymienię oczywiście jak zrobi się ciepło.

Odpowiedz do tematu