|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Carisma gaśnie na wolnych obrotach |
Autor |
Wiadomość |
Tomczyn
Mitsumaniak 1905/KMM

Auto: Carisma 1.9 DI-D
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-08-2011, 17:40 Carisma gaśnie na wolnych obrotach
|
|
|
Witam koleżaniki i kolegów!
Jestem (byłem ) szczęśliwym posiadaczem Carismy 1.9 DID z 2001 roku.
Ostatnio mam problem z moim miśkiem, tzn. gaśnie na wolnych obrotach, np. gdy dojeżdzam do skrzyżowania. Zazwyczaj dzieje się tak gdy jest już rozgżana a najczęściej w dłuższej trasie!!! Misiek był podpięty pod kompa ale nic z tego nie wyszło. Mechanik powiedział, że może to być wszysto począwszy od pompy a skończywszy na paproszku . Układ paliwowy był czyszczony i wymieniane były wszystkie filtry. I nic!!!
I jeszcze coś!!!
W czasie jazdy po mieście dojeżdżam sobie do skrzyżowania i czakam za zielone światełko. Przy próbie ruszenia lub przegazowania misiek wogólne nie reaguje na gaz. Wtedy muszę go zgasić i odpalić na nowo i wtedy jest wszystko OK.
Dodam, że jednego dnia jest lepiej a drugiego gorzej. Nie mogę dojść dlaczego tak jest i nie dostrzegam żadnych zależności.
Może ktoś spotkał się z podobnym przypadkiem lub miał podobne objawy???
Możecie kogoś polecić w woj. łódzkim???
Z góry dzięki za wszelką pomoc
Pozdrawiam
Tomczyn |
_________________ Żołnierze nie umierają,
idą do piekła żeby się przegrupować.
Mitsubishi Carisma 1.9 DI-D
 |
|
|
|
 |
grabka963
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma
|
Wysłany: 18-01-2016, 01:28
|
|
|
dziwna sprawa, ale mam identyczne problemy, czy udało się autorowi rozwiązać problem? |
|
|
|
 |
bartas71
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma
|
Wysłany: 04-05-2016, 15:51 pomocy
|
|