|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
co ile km wymieniać rozrząd |
Autor |
Wiadomość |
Krzysiek M. [Usunięty]
|
Wysłany: 07-04-2007, 11:35 co ile km wymieniać rozrząd
|
|
|
Witam!
Mój wagonik ma nalatane 191 tys km. Jest to turbo diesel 2.0. Z książki serwisowej wynika ,że miał wymieniany rozrząd przy przebiegu 80 tyś. Miał robiony tzw duży serwis na 150000 km. Auto jest z Austrii nie wiem czy na tym drugim przeglądzie wymieniali rozrząd, czy to wchodziło w skład tzw serwisu. Kolejne wpisy w książcze dot. tylko wymiany oleju i kończą sie na 172 tyś.
Prosże o radę i o informację gdzie moge kupić w miarę tanio komplet rozrządu( co wchodzi w jego skład , ile pasków , napinaczy , rolek itp).
Przy okazji prosze o namiar gdzie tanio i solidnie mogę kupić tarcze i klocki.
Z góry dziękuję za [poświęcony mi czas.
Serdecznie pozdrawiam forumowiczów i życze wszystkim Wesołych Świąt!
Krzysiek |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Kwi 2005 Posty: 9211 Skąd: s kątowni
|
Wysłany: 07-04-2007, 11:43
|
|
|
oryginal co 90 tys , natomiast zamiennik co 60 tys km
wszystko kupisz u JAPANEZE ( ktory nie zerznie Cie z cen, jak to robia inni )
Japaneze
Marek Malik
telefon: (042) 215 44 02
GSM: 602 224 584
Mail: malikautoczesci[wytnijto]@neostrada.pl
GG: 1027199
polecam dzwonic, poniewaz Marek raczej nie ma czasu odpisywac na maile. |
|
|
|
 |
DarekCz [Usunięty]
|
Wysłany: 10-04-2007, 08:28
|
|
|
Ja ostatni raz jak wymieniałem rozrząd to też kupowałem u Marka, całość z tym że kół zębatych nie wymieniałem. 2 paski i 2 napinacze i jedna rolka prowadząca cena tego kompletu wyszło cos w okolicy 500 zł., a w serwisie Łódzkiem na weltmanowej krzyknęli mi 1500 zł - doznałem wtedy szoku i im podziękowałem
A rozrząd wymieniam co 70 tys. i jest OK. |
|
|
|
 |
zhuln [Usunięty]
|
Wysłany: 04-06-2007, 09:14
|
|
|
DarekCz , sam wymieniasz paski i napinacze , czy jedziesz z tym do zakładu , mam problem , mój MSW benzyna ma już 122tyś , i potrzebuje na wczoraj wymienić paski , złe doświadczenie z wymianą paska w moim poprzednim sam. WV każe mi to robić bardzo ostrożnie . podjechałem moim MSW do jednego miejscowego zakładu i chciałem być przy wymianie pasków , ale pan mechanik kazał zostawić samochód i przyjść na drugi dzień mimo że miał robić mój samochód od razu , kiedy powiedziałem że wolę zostać i widzieć wymianę , to się pan mechanik odezwał że on nie będzie robił jak mu kto patrzy na ręce i żebym szukał sobie gdzie indziej , ale on tak załatwi że raczej nikt nie zgodzi się na robotę przy kliencie , zabrałem samochód , mam pełen opis jak się wymienia te paski i tak się zastanawiam co mam zrobić , szukać innego majstra , czy samemu wymienić te paski ?
pozdrawiam |
|
|
|
 |
DarekCz [Usunięty]
|
Wysłany: 04-06-2007, 10:19
|
|
|
zhuln powiem Ci że sam wymieniłem i w porównaniu do VW to jest zupełnie inaczej bo w VW tez wymieniałem ale tam to jest makabra, brak znaków i te stożki. a w MSW to co innego tam masz wszystko pięknie oznakowane i naprawdę łatwo to zrobić samemu. Z dostępem jest trochę ciasno ale odkręcić trzeba poduchę silnika i wtedy jest w miarę, życzę powodzenia i jeśli już grzebałeś troszkę przy autkach to dasz rade. Powodzenia przy motaniu autka |
|
|
|
 |
|
|