|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EA5A/W 2.5] Dziwna sprawa z obrotami |
Autor |
Wiadomość |
Ewcia80
Forumowicz
Auto: Galant 2.5 v6 kombi
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-01-2016, 20:38 [EA5A/W 2.5] Dziwna sprawa z obrotami
|
|
|
Hejka.Dzisiaj miałam dziwną przygodę z autem.Otóz podczas stania w korku na biegu D obroty wzrosły o jakieś 250 obr/min. i tak się utrzymywały przez jakiś czas.Oczywiście przełaczając na P też wzrosły o tę samą wartość w stosunku do nominalnych.Auto już było porządnie rozgrzane.Podnosząc temperaturę nawiewu na max czyli 32 stopnie czułam różnice w ciepłocie ale nie taką jak zwykle.Po jakimś czasie (2 godziny) znowu jechałam i już wszystko było jak należy zarówno z obrotami jak i z temperaturą nawiewu.Co mogło się stać?Termostat się przyciął?Czujnik temperatury płynu? |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23634 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 29-01-2016, 21:21
|
|
|
Jeżeli to jednorazowy wybryk to nie ma się co spinać, bieg jałowy ustalany jest na podstawie wielu parametrów, obciązenie silnika przez wspomaganie, przez klimatyzacje, skrzynei automatyczną, dowolne odbiorniki elektryczne, etc
Jeżeli nastapilby problem z termostatem napewno byś to zauwazyła po wskazówce na zegarach
Jezeli masz LPG to też czynnik zalezny od biegu jałowego
P.S. proszę o odpowiednie nazewnictwo watku, tagi, etc |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
|
|