Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EA5A/W 2.5] Dziwna sprawa z obrotami
Autor Wiadomość
Ewcia80 
Forumowicz

Auto: Galant 2.5 v6 kombi
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-01-2016, 20:38   [EA5A/W 2.5] Dziwna sprawa z obrotami

Hejka.Dzisiaj miałam dziwną przygodę z autem.Otóz podczas stania w korku na biegu D obroty wzrosły o jakieś 250 obr/min. i tak się utrzymywały przez jakiś czas.Oczywiście przełaczając na P też wzrosły o tę samą wartość w stosunku do nominalnych.Auto już było porządnie rozgrzane.Podnosząc temperaturę nawiewu na max czyli 32 stopnie czułam różnice w ciepłocie ale nie taką jak zwykle.Po jakimś czasie (2 godziny) znowu jechałam i już wszystko było jak należy zarówno z obrotami jak i z temperaturą nawiewu.Co mogło się stać?Termostat się przyciął?Czujnik temperatury płynu?

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-01-2016, 21:21   

Jeżeli to jednorazowy wybryk to nie ma się co spinać, bieg jałowy ustalany jest na podstawie wielu parametrów, obciązenie silnika przez wspomaganie, przez klimatyzacje, skrzynei automatyczną, dowolne odbiorniki elektryczne, etc

Jeżeli nastapilby problem z termostatem napewno byś to zauwazyła po wskazówce na zegarach

Jezeli masz LPG to też czynnik zalezny od biegu jałowego

P.S. proszę o odpowiednie nazewnictwo watku, tagi, etc
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

Odpowiedz do tematu