|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
swap 1.6 na 1.8 |
Autor |
Wiadomość |
adas07072a
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-03-2016, 21:07 swap 1.6 na 1.8
|
|
|
W zwiazku ze moje 1.6 umiera czeka mnie swap na 1.8 mam w garazu z pelnym osprzętem. Teraz nasuwa mi sie pytanie cy jest koniecznosc zmiany ecu. Niestety do tego 1.8 nie posiadam gdyz ktos kiedys sobie pożyczył bez mojej wiedzy.
Moja cari to 1.6 1999r. Wiem ze musze zmienic zamach. Prosze o odpowiedzi co do tego ecu. Sprawdzałem ze wiązka jest identyczna jak w 1.6. Tylko czy w ecu 1.6 i 1.8 jest taka sama kolejność pinów. Chcialbym jak najszybciej zabrać sie do zmiany. A nie chcialbym tez uwalic auta; )
[ Dodano: 10-03-2016, 10:11 ]
postanowilem zaryzykowac i uruchomic silnik na ecu 1.6. udali sie. silnik pracuje na starym ecu. Nie mabpotrzeby zmiany ecu |
|
|
|
 |
xCrashx
Forumowicz
Auto: Carisma 1.6 16V '96
Pomógł: 13 razy Dołączył: 08 Gru 2014 Posty: 90 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 10-03-2016, 15:30
|
|
|
Ryzyka to nie było raczej żadnego Komputery fizycznie są identyczne, mogą się co najwyżej różnić wgraną mapą, ale nie wiem czy się różnią. Generalnie jeździć będzie |
|
|
|
 |
adas07072a
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.6
|
Wysłany: 10-03-2016, 16:50
|
|
|
W pewnym sensie jakies ryzyko bylo ko gdzie bym nie zajrzal oraz kogo nie zapytal to twierdzili ze nie bedzie chodzic i nie odpale samochodu w najlepszym wypadku. Takze postanowilem zaryzykowac > |
_________________ „Nie jeździj szybciej niż lata Twój Anioł Stróż” |
|
|
|
 |
|
|