Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
swap 1.6 na 1.8
Autor Wiadomość
adas07072a 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-03-2016, 21:07   swap 1.6 na 1.8

W zwiazku ze moje 1.6 umiera czeka mnie swap na 1.8 mam w garazu z pelnym osprzętem. Teraz nasuwa mi sie pytanie cy jest koniecznosc zmiany ecu. Niestety do tego 1.8 nie posiadam gdyz ktos kiedys sobie pożyczył bez mojej wiedzy.
Moja cari to 1.6 1999r. Wiem ze musze zmienic zamach. Prosze o odpowiedzi co do tego ecu. Sprawdzałem ze wiązka jest identyczna jak w 1.6. Tylko czy w ecu 1.6 i 1.8 jest taka sama kolejność pinów. Chcialbym jak najszybciej zabrać sie do zmiany. A nie chcialbym tez uwalic auta; )

[ Dodano: 10-03-2016, 10:11 ]
postanowilem zaryzykowac i uruchomic silnik na ecu 1.6. udali sie. silnik pracuje na starym ecu. Nie mabpotrzeby zmiany ecu

xCrashx 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.6 16V '96
Wysłany: 10-03-2016, 15:30   

Ryzyka to nie było raczej żadnego :) Komputery fizycznie są identyczne, mogą się co najwyżej różnić wgraną mapą, ale nie wiem czy się różnią. Generalnie jeździć będzie :)

adas07072a 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.6
Wysłany: 10-03-2016, 16:50   

W pewnym sensie jakies ryzyko bylo ko gdzie bym nie zajrzal oraz kogo nie zapytal to twierdzili ze nie bedzie chodzic i nie odpale samochodu w najlepszym wypadku. Takze postanowilem zaryzykowac >

Odpowiedz do tematu