|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[II 2.0 DID] chcę kupić mitsu z Łodzi lub okolic. |
Autor |
Wiadomość |
maariaan
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander II 2007 2.0 DiD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-03-2016, 14:04 [II 2.0 DID] chcę kupić mitsu z Łodzi lub okolic.
|
|
|
Witam,
dziś z grubsza obejrzałem:
http://www.papis.pl/samoc...nder-2008_i6344
po VIN doszedłem do tego że to ten:
http://otomoto.pl/oferta/...s-ID6ygKrh.html
wrażenia za to nieco lepsze, niż tego odpicowanego w Buczku, Autko normalnie wyeksploatowane, drobne ryski, trochę kurzu w zakamarkach, lekko przytyrana tapicerka... i w zwiazku z tym bardziej wiarygodne.
Zna ktoś ten egzemplarz?
Może ktoś go już prześwietlał?
a moze macie namiar gdzieś w polsce na pewnego/sprawdzonego/uczciwego OII DID. Wtedy moze nie ograniczałbym sie do najbliższych okolic Łodzi
Pozdrawiam, Marek |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 14-03-2016, 15:49
|
|
|
nie lubię samochodów, w których ktoś nie robił planowo przeglądów - w danym przypadku wymiana paska rozrządu za ok. 1kzł. Pewnie oszczędzał i na klockach, i oleju, i filtrze - bo przecież po co wymieniać skoro jeździ |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
maariaan
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 14-03-2016, 17:55
|
|
|
rezon napisał/a: | nie lubię samochodów, w których ktoś nie robił planowo przeglądów - w danym przypadku wymiana paska rozrządu za ok. 1kzł. Pewnie oszczędzał i na klockach, i oleju, i filtrze - bo przecież po co wymieniać skoro jeździ |
no tak, racja.
na inne części/usługi są FV, także pewnie można sprawdzić resztę...
póki co oba są u mnie na liście, każdy ma tam jakieś za i przeciw, żadnego nie dyskwalifikuję ale czekam też na następne w okolicy...
pozdrawiam, |
|
|
|
 |
lexus
Mitsumaniak lexus

Auto: outekII 2,0 DID 2007 intense+
Pomógł: 13 razy Dołączył: 12 Mar 2010 Posty: 1122 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 16-03-2016, 11:04
|
|
|
bez rozrządu przy 142tyś to nerwy ma ze stali ,ja w swoim wymieniałem przy 110,bo przecież jak silnik pracuje na postoju to kilometrów nie nabija a przebieg paska rosnie |
|
 |
maariaan
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 22-03-2016, 08:54
|
|
|
lexus napisał/a: | bez rozrządu przy 142tyś to nerwy ma ze stali ,ja w swoim wymieniałem przy 110,bo przecież jak silnik pracuje na postoju to kilometrów nie nabija a przebieg paska rosnie |
Czy z rozrządem jest tak jak z olejem, ze przebieg przebiegiem ale jak autko stoi (i nie pracuje) to jest jakiś czas np 10 lat mimo małego przebiegu, kiedy trzeba wymienić komplet?
Pozdr. |
|
|
|
 |
Zuzia
Forumowicz
Auto: L200 2008 Pajero Sport 2013
Pomógł: 15 razy Dołączył: 28 Gru 2009 Posty: 279 Skąd: Piła
|
Wysłany: 22-03-2016, 17:50
|
|
|
maariaan napisał/a: | lexus napisał/a: | bez rozrządu przy 142tyś to nerwy ma ze stali ,ja w swoim wymieniałem przy 110,bo przecież jak silnik pracuje na postoju to kilometrów nie nabija a przebieg paska rosnie |
Czy z rozrządem jest tak jak z olejem, ze przebieg przebiegiem ale jak autko stoi (i nie pracuje) to jest jakiś czas np 10 lat mimo małego przebiegu, kiedy trzeba wymienić komplet?
Pozdr. | Tak , często w instrukcjach masz interwał km lub czas np 80000 tyś km lub cztery lata. Wymienić powinno się po zakupie auta, nigdy nie wiesz co wsadził poprzednik i czy nie wymienił tylko paska bo szkoda kasy na rolki i pompę wody, lub nie zrobił na wątpliwej jakości zamiennikach. Wychodzi taniej jak późniejsza naprawa silnika po kolizji tłoków z zaworami. |
_________________ pozdrawiam Paweł |
|
|
|
 |
|
|