| 

|  | Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki 

|  |  

| Ogłoszenie |  
         |   
 W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
 Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
 Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
 |  

| [II 2.0 DID] chcę kupić mitsu z Łodzi lub okolic. |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | maariaan   Nowy Forumowicz

Auto: Outlander II 2007 2.0 DiD
 Kraj/Country: Polska

| 

|  Wysłany: 14-03-2016, 14:04   [II 2.0 DID] chcę kupić mitsu z Łodzi lub okolic. |   
 |  
               | 
 |  
               | Witam, 
 dziś z grubsza obejrzałem:

http://www.papis.pl/samoc...nder-2008_i6344
 po VIN doszedłem do tego że to ten:
 http://otomoto.pl/oferta/...s-ID6ygKrh.html

wrażenia za to nieco lepsze, niż tego odpicowanego w Buczku, Autko normalnie wyeksploatowane, drobne ryski, trochę kurzu w zakamarkach, lekko przytyrana tapicerka... i w zwiazku z tym bardziej wiarygodne.

Zna ktoś ten egzemplarz?
 Może ktoś go już prześwietlał?

a moze macie namiar gdzieś w polsce na pewnego/sprawdzonego/uczciwego OII DID. Wtedy moze nie ograniczałbym sie do najbliższych okolic Łodzi

Pozdrawiam, Marek
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | rezon   Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID

| 

|  Wysłany: 14-03-2016, 15:49 |   
 |  
               | 
 |  
               | nie lubię samochodów, w których ktoś nie robił planowo przeglądów - w danym przypadku wymiana paska rozrządu za ok. 1kzł. Pewnie oszczędzał i na klockach, i oleju, i filtrze - bo przecież po co wymieniać skoro jeździ   |  
				| _________________ był Outlander 2 2.0Did
  był Superb 1,8TSI 4x4  jest V60 CC  |  |  
		|   |  |  
		|  |  

| 

|  Wysłany: 14-03-2016, 17:55 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | rezon napisał/a: |  	  | nie lubię samochodów, w których ktoś nie robił planowo przeglądów - w danym przypadku wymiana paska rozrządu za ok. 1kzł. Pewnie oszczędzał i na klockach, i oleju, i filtrze - bo przecież po co wymieniać skoro jeździ   | 

no tak, racja.
 na inne części/usługi są FV, także pewnie można sprawdzić resztę...
 póki co oba są u mnie na liście, każdy ma tam jakieś za i przeciw, żadnego nie dyskwalifikuję
  ale czekam też na następne w okolicy... 
 pozdrawiam,
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | lexus   Mitsumaniak
 lexus

Auto: outekII 2,0 DID 2007 intense+

| 

|  Wysłany: 16-03-2016, 11:04 |   
 |  
               | 
 |  
               | bez rozrządu przy 142tyś to nerwy ma ze stali ,ja w swoim wymieniałem przy 110,bo przecież jak silnik pracuje na postoju to kilometrów nie nabija a przebieg paska rosnie |  
				| _________________ 

|  |  
		|   |  |  
		|  |  

| 

|  Wysłany: 22-03-2016, 08:54 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | lexus napisał/a: |  	  | bez rozrządu przy 142tyś to nerwy ma ze stali ,ja w swoim wymieniałem przy 110,bo przecież jak silnik pracuje na postoju to kilometrów nie nabija a przebieg paska rosnie | 

Czy z rozrządem jest tak jak z olejem, ze przebieg przebiegiem ale jak autko stoi (i nie pracuje) to jest jakiś czas np 10 lat mimo małego przebiegu, kiedy trzeba wymienić komplet?
 Pozdr.
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Zuzia   Forumowicz

Auto: L200 2008 Pajero Sport 2013

| 

|  Wysłany: 22-03-2016, 17:50 |   
 |  
               | 
 |  
               | Tak  , często w instrukcjach masz interwał km lub czas np 80000 tyś km lub cztery lata. Wymienić powinno się po zakupie auta, nigdy nie wiesz co wsadził poprzednik i czy nie wymienił tylko paska bo szkoda kasy na rolki i pompę wody, lub nie zrobił na wątpliwej jakości zamiennikach. Wychodzi taniej jak późniejsza naprawa silnika po kolizji tłoków z zaworami. 	  | maariaan napisał/a: |  	  |  	  | lexus napisał/a: |  	  | bez rozrządu przy 142tyś to nerwy ma ze stali ,ja w swoim wymieniałem przy 110,bo przecież jak silnik pracuje na postoju to kilometrów nie nabija a przebieg paska rosnie | 

Czy z rozrządem jest tak jak z olejem, ze przebieg przebiegiem ale jak autko stoi (i nie pracuje) to jest jakiś czas np 10 lat mimo małego przebiegu, kiedy trzeba wymienić komplet?
 Pozdr.
 | 
 |  
				| _________________ pozdrawiam Paweł
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  |