Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EAxx] Zmiana tapicerki na: skóra + elktryka
Autor Wiadomość
Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 31-07-2015, 16:04   

Wtyczki pod fotelami są w każdym Galu, do przełączników są tylko po II lifcie, czyli w autach wyprodukowanych po marcu 2000 r.

muka997 
Forumowicz

Auto: Lancer 1.8 Sportback Intense
Wysłany: 01-08-2015, 00:20   

eh to mi nie pykło :(
obecnie to poskładałem tak jak jest- bez podgrzewania, ale napewno jeszcze będę z tym robił, chwilowo mam inny problem jeszcze, potrzebuje przełączniki do sterowania fotelem pasażera bo jest w takim stanie:
http://www.fotosik.pl/pok...a30bc48f92.html
jako tako działa ale źle to wygląda :evil: nigdzie tego nie znalazłem a w serwisie prawie mnie wyrwało z butów jak podał cenę ponad 700zł, da się spasować same przełączniki z czegoś innego??

dzep 
Nowy Forumowicz

Auto: galant 2.0 sport edition
Wysłany: 05-10-2015, 20:50   

witam ,
mam pytanie czy fotele + boczki są jednakowe w sedanie jak i w kombi ?

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Wysłany: 05-10-2015, 21:54   

dzep, wszystko jest w tym temacie napisane. Jak nie w tym to w innych. Użyj "szukajki".

arsiser 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant VI 2.5 V6 Kombi
Wysłany: 13-10-2015, 15:07   

pisał tu ktoś że wiązka od przełącznika podgrzewania foteli jest w wiązce silnika , rozwiniecie ten temat ?

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Wysłany: 13-10-2015, 17:43   

arsiser, tylko w autach wyprodukowanych po II lifcie, czyli po marcu 2000 r. i nie w wiązce silnika tylko w wiązce spod deski rozdzielczej.

arsiser 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant VI 2.5 V6 Kombi
Wysłany: 13-10-2015, 17:50   

każdy tu pisze co innego i już z baraniałem
mam prelift
mam wsadzona skórę i jak mam podłaczyć ogrzewanie skoro nie mam wiązki do przełączników ???

ktoś co to ogarniał mógłby wrzucić jakiś tutek czy to tajemnica ?

OcIeJ 
Forumowicz

Auto: EA2A SE ; )
Wysłany: 05-01-2016, 22:45   

Witam
Panowie mam problem z podgrzewaniem foteli. Pod fotelami mam 3 wtyki, od przodu auta pierwsza to poduchy, druga to elektryka no i trzecia to podgrzewanie. W tunelu środkowym nie mam żadnej wiązki do przełącznika. Jedynie przewody do żaróweczki w "kubeczku" przy przełączniku podgrzewania i przewód od ręcznego. Z tego co tu wytyczałem można sobie samemu urzeźbić taką wiązke. Schemat przełącznika rozpracowany i do każdego z foteli idą 3 przewody masa, słabe grzanie i mocne grzanie. Fotele wykręciłem i w wtyczce do podgrzewania mam też 3 przewody czarny, biały i pomarańczowy. Zakładam że czarny to masa. Pytanie, który przewód jest do mocnego grzania a który od słabszego (chodzi o wtyke w fotelu a nie pod fotelem) i czy przy słabym grzaniu prąd jest tylko na jednym przewodzie, a gdy damy mocne to powinnien pojawić sie na drugim a na pierwszym przestać płynąć czy dwa naraz wtedy mają zasilanie?

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 06-01-2016, 09:13   

http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=82951
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=23622
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

OcIeJ 
Forumowicz

Auto: EA2A SE ; )
Wysłany: 07-01-2016, 13:15   

Dużo informacji w tych tematach, ale brak odpowiedzi na moje pytania.. Gdy przęłącznik damy na LO to prąd płynie na których przewodach w wiązce od fotela i tak samo na HI. Mógł by mi ktoś to sprawdzić? Z góry dzięki ; )

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 07-01-2016, 18:32   

A ten temat jest o zmianei tapicerki a nie o zasadach działania podgrzewanie, zostały podane powyzej, wiec lepiej pisac w odpowiednim wątku
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

lortek 
Forumowicz

Auto: Galant 2.5 V6 Avance 2001
Wysłany: 14-01-2016, 12:58   

Ja mam pytanie z innej beczki troszkę, po wymianie foteli na skórę, okazało się że zaślepki śrub mocujących szyny do podwozia nie pasują od parciaków :( Nie przeszkadzało mi to prawie rok, aż zaczęło :) Czy jedyną opcją jest dokupienie(a pierw znalezienie) używek, czy może trafił ktoś na coś takiego zastępczego. Może zna ktoś numer seryjny tych plastików ?
A być może ma ktoś na zbyciu coś takiego po wymianie w swoim Galu ? Chętnie odkupię :)

Konop44 
Mitsumaniak

Auto: Galant EA2A Avance 2003
Wysłany: 24-03-2016, 01:33   

Ja u siebie zamienilem szmaciaki na skore. 3 wtyczki pod siedzeniami, 1 w tunelu, rzeczywiscie baaaardzo trudna do zlokalizowania,u mnie zawinieta pod grubsza wiazka. Tak czy siak podlaczone, elektryka ok, tyle ze nie ma podgrzewania . Diody na przyciskach sie swieca czyli prad jest. Pytanie jest takie: Co jeszcze potrzebuje zrobic zeby bylo ciepelko na tylne czesci ciala? Przekaznik, bezpiecznik? Patrzylem kolo kierownicy,wszystkie przekazniki sa na miejscu,bezpieczniki tez ok. Pod maska brakuje kilku przekaznikow ale z tego co mi sie wydaje zaden z nich nie odpowiada za grzanie siedzen.
lortek mam ten sam problem,niby detal ale jednak... :wink:

Sunderland86 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Galant EA2A
Wysłany: 24-03-2016, 18:30   

Konop44 napisał/a:
Ja u siebie zamienilem szmaciaki na skore. 3 wtyczki pod siedzeniami, 1 w tunelu, rzeczywiscie baaaardzo trudna do zlokalizowania,u mnie zawinieta pod grubsza wiazka. Tak czy siak podlaczone, elektryka ok, tyle ze nie ma podgrzewania . Diody na przyciskach sie swieca czyli prad jest. Pytanie jest takie: Co jeszcze potrzebuje zrobic zeby bylo ciepelko na tylne czesci ciala? Przekaznik, bezpiecznik? Patrzylem kolo kierownicy,wszystkie przekazniki sa na miejscu,bezpieczniki tez ok. Pod maska brakuje kilku przekaznikow ale z tego co mi sie wydaje zaden z nich nie odpowiada za grzanie siedzen.
lortek mam ten sam problem,niby detal ale jednak... :wink:

Powinno grzać po podłączeniu. Maty w fotelach nie przepalone?

Konop44 
Mitsumaniak

Auto: Galant EA2A Avance 2003
Wysłany: 24-03-2016, 19:13   

Ale wszystkie 4 ? Troche dziwny zbieg okolicznosci, nie mowie ze niemozliwe ale...

Odpowiedz do tematu