[EAxx] Zmiana tapicerki na: skóra + elktryka |
Autor |
Wiadomość |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21939 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 31-07-2015, 16:04
|
|
|
Wtyczki pod fotelami są w każdym Galu, do przełączników są tylko po II lifcie, czyli w autach wyprodukowanych po marcu 2000 r. |
|
|
|
 |
muka997
Forumowicz
Auto: Lancer 1.8 Sportback Intense
Pomógł: 2 razy Dołączył: 15 Paź 2013 Posty: 265 Skąd: Południe Polski
|
Wysłany: 01-08-2015, 00:20
|
|
|
eh to mi nie pykło
obecnie to poskładałem tak jak jest- bez podgrzewania, ale napewno jeszcze będę z tym robił, chwilowo mam inny problem jeszcze, potrzebuje przełączniki do sterowania fotelem pasażera bo jest w takim stanie:
http://www.fotosik.pl/pok...a30bc48f92.html
jako tako działa ale źle to wygląda nigdzie tego nie znalazłem a w serwisie prawie mnie wyrwało z butów jak podał cenę ponad 700zł, da się spasować same przełączniki z czegoś innego?? |
|
|
|
 |
dzep
Nowy Forumowicz
Auto: galant 2.0 sport edition
|
Wysłany: 05-10-2015, 20:50
|
|
|
witam ,
mam pytanie czy fotele + boczki są jednakowe w sedanie jak i w kombi ? |
|
 |
Hugo

|
Wysłany: 05-10-2015, 21:54
|
|
|
dzep, wszystko jest w tym temacie napisane. Jak nie w tym to w innych. Użyj "szukajki". |
|
|
|
 |
arsiser
Nowy Forumowicz
Auto: Galant VI 2.5 V6 Kombi
|
Wysłany: 13-10-2015, 15:07
|
|
|
pisał tu ktoś że wiązka od przełącznika podgrzewania foteli jest w wiązce silnika , rozwiniecie ten temat ? |
|
 |
Hugo

|
Wysłany: 13-10-2015, 17:43
|
|
|
arsiser, tylko w autach wyprodukowanych po II lifcie, czyli po marcu 2000 r. i nie w wiązce silnika tylko w wiązce spod deski rozdzielczej. |
|
|
|
 |
arsiser
Nowy Forumowicz
Auto: Galant VI 2.5 V6 Kombi
|
Wysłany: 13-10-2015, 17:50
|
|
|
każdy tu pisze co innego i już z baraniałem
mam prelift
mam wsadzona skórę i jak mam podłaczyć ogrzewanie skoro nie mam wiązki do przełączników ???
ktoś co to ogarniał mógłby wrzucić jakiś tutek czy to tajemnica ? |
|
 |
OcIeJ
Forumowicz
Auto: EA2A SE ; )
|
Wysłany: 05-01-2016, 22:45
|
|
|
Witam
Panowie mam problem z podgrzewaniem foteli. Pod fotelami mam 3 wtyki, od przodu auta pierwsza to poduchy, druga to elektryka no i trzecia to podgrzewanie. W tunelu środkowym nie mam żadnej wiązki do przełącznika. Jedynie przewody do żaróweczki w "kubeczku" przy przełączniku podgrzewania i przewód od ręcznego. Z tego co tu wytyczałem można sobie samemu urzeźbić taką wiązke. Schemat przełącznika rozpracowany i do każdego z foteli idą 3 przewody masa, słabe grzanie i mocne grzanie. Fotele wykręciłem i w wtyczce do podgrzewania mam też 3 przewody czarny, biały i pomarańczowy. Zakładam że czarny to masa. Pytanie, który przewód jest do mocnego grzania a który od słabszego (chodzi o wtyke w fotelu a nie pod fotelem) i czy przy słabym grzaniu prąd jest tylko na jednym przewodzie, a gdy damy mocne to powinnien pojawić sie na drugim a na pierwszym przestać płynąć czy dwa naraz wtedy mają zasilanie? |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
|
|
|
 |
OcIeJ
Forumowicz
Auto: EA2A SE ; )
|
Wysłany: 07-01-2016, 13:15
|
|
|
Dużo informacji w tych tematach, ale brak odpowiedzi na moje pytania.. Gdy przęłącznik damy na LO to prąd płynie na których przewodach w wiązce od fotela i tak samo na HI. Mógł by mi ktoś to sprawdzić? Z góry dzięki ; ) |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 07-01-2016, 18:32
|
|
|
A ten temat jest o zmianei tapicerki a nie o zasadach działania podgrzewanie, zostały podane powyzej, wiec lepiej pisac w odpowiednim wątku |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
lortek
Forumowicz
Auto: Galant 2.5 V6 Avance 2001
|
Wysłany: 14-01-2016, 12:58
|
|
|
Ja mam pytanie z innej beczki troszkę, po wymianie foteli na skórę, okazało się że zaślepki śrub mocujących szyny do podwozia nie pasują od parciaków Nie przeszkadzało mi to prawie rok, aż zaczęło Czy jedyną opcją jest dokupienie(a pierw znalezienie) używek, czy może trafił ktoś na coś takiego zastępczego. Może zna ktoś numer seryjny tych plastików ?
A być może ma ktoś na zbyciu coś takiego po wymianie w swoim Galu ? Chętnie odkupię |
_________________ Mój Rekinek : http://forum.mitsumaniaki...der=asc&start=0
 |
|
|
|
 |
Konop44
Mitsumaniak

Auto: Galant EA2A Avance 2003
|
Wysłany: 24-03-2016, 01:33
|
|
|
Ja u siebie zamienilem szmaciaki na skore. 3 wtyczki pod siedzeniami, 1 w tunelu, rzeczywiscie baaaardzo trudna do zlokalizowania,u mnie zawinieta pod grubsza wiazka. Tak czy siak podlaczone, elektryka ok, tyle ze nie ma podgrzewania . Diody na przyciskach sie swieca czyli prad jest. Pytanie jest takie: Co jeszcze potrzebuje zrobic zeby bylo ciepelko na tylne czesci ciala? Przekaznik, bezpiecznik? Patrzylem kolo kierownicy,wszystkie przekazniki sa na miejscu,bezpieczniki tez ok. Pod maska brakuje kilku przekaznikow ale z tego co mi sie wydaje zaden z nich nie odpowiada za grzanie siedzen.
lortek mam ten sam problem,niby detal ale jednak... |
|
 |
Sunderland86
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Galant EA2A
Pomógł: 11 razy Dołączył: 30 Lis 2011 Posty: 1050 Skąd: Ostróda
|
Wysłany: 24-03-2016, 18:30
|
|
|
Konop44 napisał/a: | Ja u siebie zamienilem szmaciaki na skore. 3 wtyczki pod siedzeniami, 1 w tunelu, rzeczywiscie baaaardzo trudna do zlokalizowania,u mnie zawinieta pod grubsza wiazka. Tak czy siak podlaczone, elektryka ok, tyle ze nie ma podgrzewania . Diody na przyciskach sie swieca czyli prad jest. Pytanie jest takie: Co jeszcze potrzebuje zrobic zeby bylo ciepelko na tylne czesci ciala? Przekaznik, bezpiecznik? Patrzylem kolo kierownicy,wszystkie przekazniki sa na miejscu,bezpieczniki tez ok. Pod maska brakuje kilku przekaznikow ale z tego co mi sie wydaje zaden z nich nie odpowiada za grzanie siedzen.
lortek mam ten sam problem,niby detal ale jednak... |
Powinno grzać po podłączeniu. Maty w fotelach nie przepalone? |
_________________ 28.04.2014 [*]
 |
|
|
|
 |
Konop44
Mitsumaniak

Auto: Galant EA2A Avance 2003
|
Wysłany: 24-03-2016, 19:13
|
|
|
Ale wszystkie 4 ? Troche dziwny zbieg okolicznosci, nie mowie ze niemozliwe ale... |
|
 |
|