Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Amortyzatory + kąty
Autor Wiadomość
gołąb 
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-02-2015, 16:46   

Nie sprawdziłem i nie mówię , że to nie one. Jednak to co czuć na drodze, to na pewno trzymają, nie wiem czy jeździłeś kiedyś na niesprawnych amortyzatorach? Uwierz mi , że tego faktu nie da się przeoczyć.

patrycjuszek 
Forumowicz

Auto: Galant 2.0 v6 150 ps
Wysłany: 28-02-2015, 17:36   

Zrobisz jak zechcesz. Jak jeszcze ze 3 lata planujesz jeździć to bym wymienił amorki na nowe.

W innym modelu który posiadamy w rodzinie przy 170kkm wymiana amorków uciszyła zawieszenie z przodu. Auto z 2010 roku.

jogi_23 
Forumowicz

Auto: grandis 2.0 did bsy
Wysłany: 06-04-2015, 08:16   

Znalazlem przyczyne stukania. Byly winne gumy stabilizatora a zmylilo mni ro ze sa nowe. Teraz podlozylem kawalki gumy z weza pod te ucho i ucichlo. szkoda ze nie ma poliuteranowych do tego auta.

chorez 
Nowy Forumowicz

Auto: Grandis 2,4 Benz/gaz
Wysłany: 06-12-2015, 20:04   

U mnie nie tak dawno też stukało . Sprawdziłem wszystko ( no prawie wszystko - tak mi się wydawało ) . Okazało się że tak dziwne odgłosy dochodziły z lużnego drązka kierowniczego , a sprawdzono go prostą metodą . Ja siedziałem w środku i trzymałem autko na hamulcu a jeden koleś machał autem na lewo i prawo a drugi w kanale nasłuchiwał skąd dochodzą stuki . Drążek kosztował 190 PLN +120PLN robocizna i ustawienie zbieżności.

jogi_23 
Forumowicz

Auto: grandis 2.0 did bsy
Wysłany: 29-03-2016, 06:22   

Orientuje sie ktos jak ma byc ustawiona zbieznosc? Ja ustawilem zbieznosc po wymianie tulej i koncowki i niby jest ustawione na zero i kierownica prosto a podczas jazdy nie sciaga tylko kierownica troche w lewo sie przestawia. Cisnienie w oponach takie same a zbieznosc dwa razy sprawdzana. Moze zle zrobiona?

Grzegorz J 
Mitsumaniak

Auto: Grandis 2.4 MIVEC
Wysłany: 29-03-2016, 15:08   

Miałem to samo. Jak ustawili mi komputerowo to i tak kierownicą lekko w lewo musiałem skręcać żeby jechać prosto. Nic nie ściąga, idzie auto normalnie. Pojechałem w trasę, i dopiero zaczęło mnie to krzywe trzymanie kierownicy wkurzać. Wróciłem do zakładu, gdzie przeprowadzili lekką "ręczną" korektę ustawienia 😊
Jestem bardzo zadowolony z efektu końcowego.

Odpowiedz do tematu