|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamknięty przez: robertdg 09-04-2016, 14:27 |
Check engine i dwa błędy |
Autor |
Wiadomość |
dorianps2
Forumowicz

Auto: CLS 550 oraz Nissan Maxima 3.5
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-04-2016, 09:18 Check engine i dwa błędy
|
|
|
Dzień dobry wszystkim,
Od pewnego czasu borykam się z kontrolką silnika (a już prawie pół roku się nie świeciła;p). Po przeskanowaniu pokazuje takie błędy:
P0173 - Fuel Truim Malfunction (bank 2)
P0125 - Insufficient Coolant Temperature for Closed Loop Fuel Control
Oprócz tego, zauważyłem że stoją przy innych odpalonych autach, z mojego wydechu leci para, gdy u innych aut tego zjawiska nie ma. Jakby cały czas na ssaniu był, albo odparowywał sobie wodę z układu chłodzenia.
Czy te błędy, to może być objaw padniętej sondy? |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 09-04-2016, 14:26
|
|
|
Tu masz watki zbiezne z Twoimi problemami, zapoznaj sie z nimi
dorianps2 napisał/a: | P0125 - Insufficient Coolant Temperature for Closed Loop Fuel Control
| http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=72867
dorianps2 napisał/a: | P0173 - Fuel Truim Malfunction (bank 2) | http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=67906
dorianps2 napisał/a: | Oprócz tego, zauważyłem że stoją przy innych odpalonych autach, z mojego wydechu leci para, gdy u innych aut tego zjawiska nie ma. | Dużo wilgoci w układzie wydechowym, jezeli masz LPG to zjawisko bardziej wzmożone.
Pisz w powyzszych watkach |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
|
|