|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wibracje auta |
Autor |
Wiadomość |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21939 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 02-05-2016, 16:06
|
|
|
Zewnętrzne przeguby nie mają nic do wibracji, powodem są przeguby wewnętrzne. kamilek, jak podniesiesz auto i nie podeprzesz wahaczy to może nie być widać wibracji półosi, bo będą one pracowały w zupełnie innym położeniu. |
|
|
|
 |
se7en
Mitsumaniak
Auto: Galant
Pomógł: 14 razy Dołączył: 01 Kwi 2015 Posty: 619 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 02-05-2016, 17:36
|
|
|
no to dzisiaj wszystko jasne
zmienilismy łozysko z prawej strony (pasazera) było juz dosc styrane, uszczelnienia zmasakrowane no i co lepsze, dopiero po sciagnieciu przegubu z piasty - było slychac halas.
przy tym sprawdzilismy czy jest luz w wewnetrznej, niestety jest i macie racje - wina lezy po wewnetrznych półośkach (nie wiem jak strona kierowcy)
na ten moment - w srode zmieniam łozysko piasty po stronie kierowcy równiez na nowe i wkladam półośki z bordowego galanta, tam nic nie bije, wpiatek jade w długa trase wiec potrzebuje miec sprawne auto.
jak wroce to oddaje półośki wewnetrzne do regeneracji - nic innego nie pozostaje, nowych nie kupie
btw ciekaw jestem czy łozyska w piastach to jeszcze fabryka, bo taka masakra ze szkoda gadac
[ Dodano: 03-05-2016, 17:51 ]
http://allegro.pl/przegub...6155511460.html
wewnetrzny pasuje z rekina czy trzeba regenerowac ? lub z jakiegos innego auta pasuje? |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24296 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 03-05-2016, 21:39
|
|
|
nie pasuje z rekina - w E3 jest dużo mniejszy |
|
|
|
 |
se7en
Mitsumaniak
Auto: Galant
Pomógł: 14 razy Dołączył: 01 Kwi 2015 Posty: 619 Skąd: Katowice
|
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24296 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 04-05-2016, 07:59
|
|
|
nie wiem, nigdy nie miałem tego problemu
w podanym linku są przeguby NTY - chińszczyzna, trudno powiedzieć coś nt jakości - w renówce mam całą półoś NTY i działa; przejechałem jakieś 3-4 tyś km, więc niewiele mogę powiedzieć |
|
|
|
 |
|
|