Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
04-05-2008, 01:42
[MSS ALL] ZAWIESZENIE Stukanie amortyzatorów
Autor Wiadomość
kumanprx
[Usunięty]

Wysłany: 10-04-2007, 12:34   [MSS ALL] ZAWIESZENIE Stukanie amortyzatorów

witam, w dniu dzisiejszym bylem na disgnostyce amortyzatorow a to dlatego ze podczas jazdy z tylu auta wydobywa sie dzwiek , tak jak by "puk , puk" - cos stuka lecz niestety nie mam zielonego pojecia co ? na diagnostyce zbadamno moj samochod i powiedziano ze poziom amortyzacji jest dobry i nie mam sie co martwic kasujac zarazem 20zl za nic , lecz mimo ze kase wydalem wciaz nie wiem co jest przyczyna tego stukania. A dzwiuek ten niesamowicie mnie irytuje podczas jazdy autkiem :( prosze o pomoc ;-(
Ostatnio zmieniony przez cns80 11-02-2009, 14:45, w całości zmieniany 2 razy  

Rado
[Usunięty]

Wysłany: 10-04-2007, 14:59   

przede wszystkim przeszukaj bagaznik, moze cos co wozisz w aucie stuka (lewarek, zapas, jakies klucze, gasnica, cokolwiek innego...)

stuka tylko podczas skakania auta? tzn dziury itp czy nawet na plaskiej drodze? jezeli te drugie to ja proponuje sprawdzic lozyska

cimon102
[Usunięty]

Wysłany: 10-04-2007, 15:55   

Przede wszystkim powiedz czy te stuki slychac tylko i wylacznie podczas jazdy gdy jest mokro?Przyjzyj sie czy podczas suchych dni tez stuka?Colty CJO milay taka wade typu -ten typ tak ma- ze w czasie jazdy po mokrej nawierzchni sluchac gluche stuki w tylnim zawieszeniu.Pozdrawiam

Marcin190
[Usunięty]

Wysłany: 15-04-2007, 10:13   

mialem podobnie. Wystarczyło dokręcic kolo zapasowe uporządkować różne pierdołki w bagażniku i przestało:)
Pozdrawiam:)

klapciaty
[Usunięty]

Wysłany: 21-04-2007, 19:40   

Ja borykam się z tym samym problemem.Nikt nie potrafi dokladnie mi określić skąd wydobywają się te stuki. Bagażnik opróżniłem, koło dokręcone. Zastanawiam się czy to przypadkiem nie stukają pasy z tyłu, bo czasami mam wrażenie,że dźwięk wydobywa się ze słupków z tyłu. Stukoty wydobywają sie bez względu na pogodę, zazwyczaj na dziurach i wybojach.

ŁukaszGTi
[Usunięty]

Wysłany: 02-05-2007, 10:06   

te trzęsawki na ktorych badaja amortyzatory nie wiele mowia
u mnie wykazaly ze tylko jeden amortyzator jest do wymiany - prawy z tylu
gdy wykrecilem wszystkie amortyzatory zobaczylem ze w zasadzie tylko jeden jest dobry

te stuki to moze byc tez znak ze masz juz zuzyte tuleje wachaczy- u mnie tak bylo

sprawdz przypadkiem czy nie masz jakis luzow w twylnim zawiasie - w ten sposob ze gdy auto rowno stoi chwyc cale kolo i staraj sie nim poruszac z sila na boki (to jest bardzo latwy sposob aby sprawdzic luzy)

oczywiscie nie twierdze ze jest u ciebie tak jak bylo u mnie , warto tylko sprawdzic

Odpowiedz do tematu