|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 04-05-2008, 01:42 |
[MSS ALL] ZAWIESZENIE Stukanie amortyzatorów |
Autor |
Wiadomość |
kumanprx [Usunięty]
|
Wysłany: 10-04-2007, 12:34 [MSS ALL] ZAWIESZENIE Stukanie amortyzatorów
|
|
|
witam, w dniu dzisiejszym bylem na disgnostyce amortyzatorow a to dlatego ze podczas jazdy z tylu auta wydobywa sie dzwiek , tak jak by "puk , puk" - cos stuka lecz niestety nie mam zielonego pojecia co ? na diagnostyce zbadamno moj samochod i powiedziano ze poziom amortyzacji jest dobry i nie mam sie co martwic kasujac zarazem 20zl za nic , lecz mimo ze kase wydalem wciaz nie wiem co jest przyczyna tego stukania. A dzwiuek ten niesamowicie mnie irytuje podczas jazdy autkiem prosze o pomoc ;-( |
Ostatnio zmieniony przez cns80 11-02-2009, 14:45, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Rado [Usunięty]
|
Wysłany: 10-04-2007, 14:59
|
|
|
przede wszystkim przeszukaj bagaznik, moze cos co wozisz w aucie stuka (lewarek, zapas, jakies klucze, gasnica, cokolwiek innego...)
stuka tylko podczas skakania auta? tzn dziury itp czy nawet na plaskiej drodze? jezeli te drugie to ja proponuje sprawdzic lozyska |
|
|
|
 |
cimon102 [Usunięty]
|
Wysłany: 10-04-2007, 15:55
|
|
|
Przede wszystkim powiedz czy te stuki slychac tylko i wylacznie podczas jazdy gdy jest mokro?Przyjzyj sie czy podczas suchych dni tez stuka?Colty CJO milay taka wade typu -ten typ tak ma- ze w czasie jazdy po mokrej nawierzchni sluchac gluche stuki w tylnim zawieszeniu.Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Marcin190 [Usunięty]
|
Wysłany: 15-04-2007, 10:13
|
|
|
mialem podobnie. Wystarczyło dokręcic kolo zapasowe uporządkować różne pierdołki w bagażniku i przestało:)
Pozdrawiam:) |
|
|
|
 |
klapciaty [Usunięty]
|
Wysłany: 21-04-2007, 19:40
|
|
|
Ja borykam się z tym samym problemem.Nikt nie potrafi dokladnie mi określić skąd wydobywają się te stuki. Bagażnik opróżniłem, koło dokręcone. Zastanawiam się czy to przypadkiem nie stukają pasy z tyłu, bo czasami mam wrażenie,że dźwięk wydobywa się ze słupków z tyłu. Stukoty wydobywają sie bez względu na pogodę, zazwyczaj na dziurach i wybojach. |
|
|
|
 |
ŁukaszGTi [Usunięty]
|
Wysłany: 02-05-2007, 10:06
|
|
|
te trzęsawki na ktorych badaja amortyzatory nie wiele mowia
u mnie wykazaly ze tylko jeden amortyzator jest do wymiany - prawy z tylu
gdy wykrecilem wszystkie amortyzatory zobaczylem ze w zasadzie tylko jeden jest dobry
te stuki to moze byc tez znak ze masz juz zuzyte tuleje wachaczy- u mnie tak bylo
sprawdz przypadkiem czy nie masz jakis luzow w twylnim zawiasie - w ten sposob ze gdy auto rowno stoi chwyc cale kolo i staraj sie nim poruszac z sila na boki (to jest bardzo latwy sposob aby sprawdzic luzy)
oczywiscie nie twierdze ze jest u ciebie tak jak bylo u mnie , warto tylko sprawdzic |
|
|
|
 |
|
|