|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Brak napędu na przód przy zapinaniu 4x4 |
Autor |
Wiadomość |
quperr
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero I
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-05-2016, 22:01 Brak napędu na przód przy zapinaniu 4x4
|
|
|
Witam wszystkich,
Posiadam Pajero I, benzyna 2,6. Podczas ostatniej wycieczki po okolicach próbowałem kilka razy podjechać pod dość dużą górkę no i niestety próbowałem do tego stopnia, że wysiadł przedni napęd przy 4x4. Stało się to podczas wjazdu, wydaje mi się, że jak chciałem zjechać z górki i się jeszcze trochę zakopałem to na skręconych kołach dodałem gaz. Co mnie dziwi, to nie było słychać jakiegoś stuknięcia, że coś zerwałem/ułamałem, a po prostu jak zjechałem to zauważyłem, że przód nie ciągnie. Jak zapinam reduktor, to sam reduktor działa, zmieniają się przełożenia, wał się kręci, tylko napędu już nie przekazuje. I teraz pytanie, czy ktoś się wcześniej spotkał z czymś takim, lub może ma jakiś pomysł co to może być. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam! |
|
|
|
 |
lesmen
Mitsumaniak

Auto: Carisma1,9TD & PajeroI&
Pomógł: 6 razy Dołączył: 25 Lip 2008 Posty: 117 Skąd: Kaszuby
|
Wysłany: 05-05-2016, 11:25
|
|
|
Najprawdopodobniej padło jedno ze sprzęgiełek. Masz pewnie automaty. Najtaniej i najpewniej to kupić manuale AVM. |
|
 |
quperr
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 05-05-2016, 12:58
|
|
|
Dzięki za odpowiedz. A jest jakiś sposób żeby sprawdzić czy to sprzegielko? Dokładnie mam automaty. Jaki jest koszt wymiany i czy da rade to zrobić samemu? Szczerze powiedziawszy myślałem ze to przegub czy coś takiego ale nie słyszałem żeby się coś urwało. |
|
|
|
 |
quperr
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 05-05-2016, 22:52
|
|