|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] Przy odpuszczaniu gazu autko odzyskuje moc |
Autor |
Wiadomość |
jamess
Nowy Forumowicz james
Auto: carisma 2000 1.8gdi
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-05-2016, 21:52 [Cari 1.8 GDI] Przy odpuszczaniu gazu autko odzyskuje moc
|
|
|
Witam kolegów forumowiczów. Rzadko bywam w domu i rzadko jeżdżę carismą, ale dziesiaj podczas przejażdżki zauważyłem pewna przypadłość. Przeszukiwanie forum nie dało odpowiedzi na moje pytanie ( mam nadzieję, że szukałem dobrze ). W czym rzecz: podczas przyspieszania, tzn. kiedy chcę dobrze pogonić, to samochód teoretycznie dobrze przyspiesza, ale nie tak jak przyspieszał jeszcze niedawno, tzn jakby coś go lekko muliło, trzymało..., ale to do chwili, kiedy leciutko odpuszczę pedał gazu, samochód wtedy zaczyna ciągnąć zdecydowanie lepiej, wyraźnie czuć tą zgubioną gdzieś moc. W transporterze t4 1.9 miałem podobna przypadłość, podkręciłem dawke paliwa na pompie i sprawa była załatwiona, ale to tak na boku, bo to przepaść technologiczna przecież, a i nie to paliwo. Czy tutaj równiez mogłoby być podobnie, czy może jakiśc sensor niedomaga?? czego szukać? dodam jeszcze , że check się nie świeci. Może filtr paliwa w zbiorniku? może w pompie wc?
Pozdrawiam,
[ Dodano: 18-05-2016, 20:17 ]
Czy nikt nie miał podobnego przypadku z carismą gdi? Mechanikuję amatorsko, na własne potrzeby, zawsze sobie radzę, ale w tym przypadku nie bardzo wiem od czego najlepiej byłoby rozpocząć poszukiwania. Niestety nie mam znajomego, który miałby samochód z takim motorem i podmianki części/czujników odpadają. Kupować w ciemno, to prawie jak trafić w totka. Regulator ciśnienia w pompie wc? Auto rzadko używane, może zapiekł się/zastał - może poruszyć go w prawo/lewo kilka razy i powrót do pozycji obecnej?
Pozdrawiam, |
|
|
|
 |
MichciuGT
Mitsumaniak
Auto: Galant Kombi 6A13
Pomógł: 22 razy Dołączył: 15 Kwi 2014 Posty: 1012 Skąd: Marki
|
Wysłany: 19-05-2016, 18:11
|
|
|
sprawdź za pomocą evoscana, albo w serwisie z dobrym komputerem jakie utrzymuje się ciśnienie podczas takiej powolnej jazdy, jak będzie za niskie to szukać w układzie paliwowym przyczyny. |
_________________ 2020 - Czarny Galant Avance 2.5l
2019-2019 sprzedana Czerwona Yamaha YZF-R125
Bordowa Poliftowa Carisma 1.8 GDI
Są trzy wersje: moja, wasza i ta prawdziwa
Życie jest ładne póki nie dotyka się go. |
|
|
|
 |
jamess
Nowy Forumowicz james
Auto: carisma 2000 1.8gdi
|
Wysłany: 20-05-2016, 21:22
|
|
|
W sumie racja, najlepiej zacząć od diagnozy komputerem. Za kilka dni będę znów w domu, wtedy pokombinuje coś z odczytami. Jak sprawa się wyjaśni/ odnajdzie się konkretna przyczyna, to opiszę , coby poszerzyć lekturę |
|
|
|
 |
|
|