|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS DID] Dziwne drgania przy włączonej klimatyzacji |
Autor |
Wiadomość |
XQTioner
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi SS 2002 FL 1.9 DID
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-06-2016, 20:21 [MSS DID] Dziwne drgania przy włączonej klimatyzacji
|
|
|
Witam serdecznie MitsuManiaków. Jestem nowym użytkownikiem Mitsubishi SS 2002 FL 1.9 DID. Otóż mam taki o to dziwny przypadek (na forum niestety nic nie znalazłem): uruchamiam silnik, skrzynia na luzie, nie dodaje nic gazu, nic sie nie dzieje. Uruchamiam klimatyzację i co kilka sekund słychać drgania. Zlokalizowałem co wpada w drgania. Wysiadłem z auta zajrzałem z tyłu pod auto, tłumik wpada w drgania. W momencie drgań, z przodu obok silnika słychać jakiś przekaźnik. Przy wyłączonej klimatyzacji wszystko jest w porządku. Byłbym wdzięczny za jakąkolwiek pomoc, prosiłbym o jakieś wskazówki |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 10-06-2016, 07:28
|
|
|
Spręzarka klimatyzacji pracuje w cyklu zaleznym od informacji z czujników klimatyzacji, to co słyszysz z przodu jako przekażnik to załacza klime, wtedy jest większe obciązenie na silnik i zmienia sie praca silnika, nie powinno sie to jednak robić do takiego etapu aby zaduszało silnik. Aby zdiagnozować co jest przyczyną należałoby zrobić wstepna weryfikacje poduch silnika, parametró pracy silnika oraz spręzarke klimy czy pracuej prawidłowo, nie przyciera sie nadmiernie obciązajac silnik, itd. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
tomaszb7887
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi outlander 2,0 did
|
Wysłany: 10-06-2016, 12:37