|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Most z LSD w Pininie |
Autor |
Wiadomość |
pavca
Nowy Forumowicz
Auto: Pinin
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-08-2016, 14:04 Most z LSD w Pininie
|
|
|
Witam
Jak rozpoznać most z LSD i bez w Pininie ? Czy tylko po naklejce, czy różnią się też kształtem. Kiedyś na tym forum był taki temat, ale już się przeterminował i nie ma załączników Czy wszystkie mosty miały takie same przełożenie, czy też te w GDI i MPI się różnią ? |
|
|
|
 |
romek atomek
Forumowicz
Auto: pajero pinin 1.8GDI
Pomógł: 6 razy Dołączył: 18 Lis 2014 Posty: 333 Skąd: wola justowska / kraków
|
Wysłany: 02-08-2016, 11:50
|
|
|
podnieś auto - przy kręceniu kołem obydwa kola osi będą się kręcić w tym samym kierunku
- jak tak = masz LSD - jak w przeciwnych = nie masz.
fyi
film |
|
|
|
 |
pavca
Nowy Forumowicz
Auto: Pinin
|
Wysłany: 02-08-2016, 13:39
|
|
|
romek atomek napisał/a: | podnieś auto - przy kręceniu kołem obydwa kola osi będą się kręcić w tym samym kierunku
|
To to akurat wiem, w końcu kiedyś mnie kształcili na mechanika samochodowego, co prawda na nysach, dużych i małych fiatach ale jestem przed zakupem i interesuje mnie czy da się to rozpoznać zaglądając pod samochód czy na kanale ? Teoretycznie powinna być tam naklejka z której można to wyczytać. |
|
|
|
 |
romek atomek
Forumowicz
Auto: pajero pinin 1.8GDI
Pomógł: 6 razy Dołączył: 18 Lis 2014 Posty: 333 Skąd: wola justowska / kraków
|
Wysłany: 02-08-2016, 16:17
|
|
|
pavca napisał/a: | romek atomek napisał/a: | podnieś auto - przy kręceniu kołem obydwa kola osi będą się kręcić w tym samym kierunku
|
To to akurat wiem, w końcu kiedyś mnie kształcili na mechanika samochodowego, co prawda na nysach, dużych i małych fiatach ale jestem przed zakupem i interesuje mnie czy da się to rozpoznać zaglądając pod samochód czy na kanale ? Teoretycznie powinna być tam naklejka z której można to wyczytać. |
na alleDroogo masz most cały do pinina z LSD i masz tam zdjęcie naklejki - popa3 sobie
jest na Gruszy
ale żeby może nie szukać po tej durnej naklejce to sprawdź po VIN'ie :
http://japancars.ru/index...alog/mitsubishi |
|
|
|
 |
|
|