Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
L200 wersja 5
Autor Wiadomość
Jaad 
Forumowicz

Auto: Outlander III
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-08-2016, 11:40   L200 wersja 5

Interesują mnie wrażenia i opinie, zwłaszcza w kontekście porównania z Outlanderem. Dzięki z góry.

pablo eldiablo 
Forumowicz

Auto: L200, Outlander
Wysłany: 15-08-2016, 19:40   

Od razu zaznaczam, że nie jeździłem - ale będąc ostatnio w ASO obmacałem sobie nowe L200.
Wrażenia mieszane. Taki... bardziej osobowy, ładny, błyszczący, elektroniczny, dotykowy...

Pierwsza sprawa: nie ma wajchy skrzyni redukcyjnej, tylko pokrętło elektroniczne. Poza tym sporo takich drobnych zmian, które mi osobiście wydały się niepotrzebne - pickup moim zdaniem powinien być przede wszystkim wołem roboczym nie do zdarcia, w pierwszej kolejności funkcjonalnym w pracy, a dopiero potem wygodnym i multimedialnym.

Może to była jakaś dziwnie skonfigurowana wersja, ale odniosłem wrażenie, że proporcje zostały odwrócone. Paka - goła blacha bez zaczepów, kuwety, nawet stopnia chyba w zderzaku; wewnątrz - multimedia, wodotryski, a tylna szyba nie otwierana... może się czepiam :-)

pablo

Jaad 
Forumowicz

Auto: Outlander III
Wysłany: 19-08-2016, 20:04   

Teraz takie czasy, że dopieszczane są nawet ciężarówki. Mnie to nie przeszkadzałoby, nawet wręcz przeciwnie. Nie przekreśla to wcale szansy na bycie doskonałym wołem roboczym.

Miał ktoś okazję jechać ?

Jack 
Mitsumaniak

Auto: L200 2014
Wysłany: 22-11-2016, 19:17   

Miałem już 2 L200 IV generacji - oba z okresu do liftingu (sprzed 2010 r.). Ostatnio przymierzałem się do zmiany samochodu na trzecie L200. Brałem pod uwagę zarówno nowe, wersję V, jak i wersję IV po liftingu (2010-2014).
Pablo dość celnie wskazał minusy nowego L200, ale pozwolę sobie powtórzyć:
1) brak tylnego otwieranego okienka. Przydaje się zarówno do przewozu długich elementów, przy wyjeździe na wakacje (ułatwiony dostęp do bagaży w czasie podróży), przy posiadaniu zwierzaków itp.
2) brak zaczepów na pace - przy takim "bagażniku" raczej niezbędne.
3) siedziska przednich foteli są wyczuwalnie krótsze
4) subiektywne - elektroniczne sterowanie napędami nie pasuje do samochodu terenowo-roboczego.

Wyposażenie imponujące, aczkolwiek niekoniecznie przewyższające intense+ z poprzedniej generacji.

Ostatecznie kupiłem trzecie L200 - IV generację, model intense+ z 2014 roku. Znalazłem 2-latka z przebiegiem 13000 km, polski salon, stan idealny, na dotarciu. Czasem trzeba mieć szczęście :-) . I szczerze nie zamieniłbym na topową wersję V generacji.

Odpowiedz do tematu