|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamknięty przez: robertdg 11-11-2016, 21:27 |
[EA2A/W 2.0] Awaria na autostradzie - brak napędu? |
Autor |
Wiadomość |
majko
Forumowicz
Auto: Galant 2.0 GLS
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-11-2016, 10:32 [EA2A/W 2.0] Awaria na autostradzie - brak napędu?
|
|
|
Od kilku, może kilkunastu dni podczas skrętu, czy ostrego skrętu kół (w ruchu) coś tyrkotało, grzechotało w lewym przednim kole. Miałem podjechać zobaczyć co to, ale że byłem na przeglądzie jakiś tydzień temu i wszystko niby było OK chciałem poczekać do poniedziałku.
Wczoraj podczas jazdy A4 na 5 biegu, nagle obrotomierz poszedł na maksa do góry i samochód stracił całkowicie napęd - reakcja na wciśnięcie gazu na biegu taka jak na biegu jałowym.
W momencie jak się to stało czułem jakby coś spadło i obniżyło trochę samochód ale nie wiem czy to było takie subiektywne odczucie czy co. Panowie czy ktoś przypuszcza co to może być?
Jako że było to kolo północy i zostawiłem samochód w innym mieście to nie miałem już możliwości sprawdzić - generalnie samochód odpala, silnik pracuje normalnie, ale nie ma napędu.
Przy okazji:
Jeżeli macie polisę w PZU i Assistance w wariancie Komfort, to uprzedzam, że holowanie za darmo jest tylko w przypadku kolizji 2 pojazdów, natomiast w przypadku awarii nic nie jest zapewniane - za holowanie trzeba zapłacić teoretycznie ryczałt 180 zł do 25 km i 5,90 zł za każdy następny kilometr. A w praktyce wygląda to tak, że PZU zatrudnia podwykonawców i później dzwoni do was taki i niewiele go interesuje co mówi PZU bo on jeszcze dolicza kilometry dojazdu, a jechał z Jasnogórskiej w Krakowie na autostradzie. Poza tym jak stałem na poboczu, podjechała inna laweta i okazuje się, że firmy współpracujące z PZU zdzierają 3x ponad cenę rynkową, bo facet zaproponował 2,00 zł za kilometr. Tak że polecam przejrzeć co oferuje wasze Assistance PS. Byłem pod samym krakowem a na pomoc czekałem 1:10 minut - dobrze że to nie jest zima. |
|
|
|
 |
lutekwwl
Forumowicz pan życia i śmierci

Auto: Mitsubishi Galant EA2A
Pomógł: 1 raz Dołączył: 30 Lip 2012 Posty: 228 Skąd: Wołomin
|
Wysłany: 11-11-2016, 10:46
|
|
|
Kolego wnioskuję, że prawie na pewno jest to przegub. Objawy przy skręcie ( klekotanie ) potem zerwanie całkowicie napędu. |
|
|
|
 |
dmi
Mitsumaniak

Auto: Avance 2.5 V6 A/T
Pomógł: 8 razy Dołączył: 30 Paź 2013 Posty: 475 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 11-11-2016, 10:50
|
|
|
Tez obstawiam przegub, w hondzie kiedys zerwal sie i takie objawy. |
|
|
|
 |
majko
Forumowicz
Auto: Galant 2.0 GLS
|
Wysłany: 11-11-2016, 18:01
|
|
|
Dzięki za odpowiedzi. Też mi się wydawało, że będzie to przegub. Myślicie, że dodatkowo coś mogło się uszkodzić przy takiej usterce, na co trzeba by zwrócić uwagę? |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 11-11-2016, 21:26
|
|
|
Tematów o przegubie zewnętrznym było wiele, obraz uszkodzeń wyjdzie podczas kontroli na stacji/w warsztacie, czy naprawde aż tak bardzo nei ufasz ludziom - swoim mechanikom |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
|
|