Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Duży przegląd za granicą
Autor Wiadomość
kupiec1 
Nowy Forumowicz

Auto: mitsubishi grandis 2.4
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-11-2016, 07:59   Duży przegląd za granicą

Witam.
Miesiąc temu zakupiłem Grandisa 2.4 w Szwajcarii z udokumentowanym przebiegiem 101 000km i teraz zastanawiam się czy wymieniać rozrząd gdyż żadnego wpisu w książce serwisowej ani faktury nie ma.
Przy przebiegu 68000 był robiony duży przegląd i jeszcze coś tam jest napisane nie do odczytania (zo...... erstat)
Możliwe by było że wtedy wymienili czy znikome szanse

apg2312 
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
Wysłany: 21-11-2016, 08:32   

Przy przebiegu 68 tyś km raczej nie wymienia się rozrządu, bo i po co ? Ale że to Szwajcaria, to możliwe jest wszystko...noooo, prawie wszystko ;)
A serio, to żeby mieć czyste sumienie i spokojny sen po prostu zrób w tym aucie tzw. zestaw startowy.
Czyli wymiana kompletnego rozrządu z pompą wody włącznie, wszystkie paski, płyny eksploatacyjne (olej silnikowy i ewentualnie w skrzyni, płyn chłodzący, płyn hamulcowy, do wspomagania itp., itd.), filtry, serwis klimy (jak jest). Wiem, to są koszta, ale wtedy wiesz, co masz, i masz pewne auto.

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 21-11-2016, 10:19   

Teoretycznie rozrząd wymienia się co 100kkm, tak wynika z listy czynności serwisowych.
http://www.mitsubishi.pl/lista_przegladow

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 21-11-2016, 19:52   

Nie zapominajcie, ze procz przebiegu jako interwał obowiazkowy jest tez okres wymiany co 4 do 5 lat w zaleznosci od tego co nastepuje pierwsze
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

nekoashi 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Grandis
Wysłany: 21-11-2016, 22:15   

Mi strzelił napinacz paska przy 85kkm i miał 2 lata, od tego czasu nie ważne przy jakim aucie, wymieniam co 60kkm

skull 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Grandis 2,4 MiVEC
Wysłany: 21-11-2016, 23:23   

swojego Grandka sprowadziłem z HOLANDII nie miał książki serwisowej,ale na drzwiach była naklejka ASO MITSU z Holandii,a że auto miało 176tys km,napisałem e-mail do ASO i odpisali mi,że pełen rozrząd był robiony u nich przy 96tys km :) i wszystko było jasne,autko miało już rozrząd do wymiany wibracje z przegubu wew. oraz wypadanie zapłonu na jednym cylindrze i Holender pogonił miśka bo za kosztowna była naprawa :) Ja sam wszystko porobiłem i ciesze się autkiem bez awarii już parę lat :) Dlatego może warto napisać do ASO zajmującym się wcześniej tym autem ;)

kupiec1 
Nowy Forumowicz

Auto: mitsubishi grandis 2.4
Wysłany: 23-11-2016, 07:17   

Dyieki wszystkim musze znalezc kogos kto szwargoli po niemiecku ciekawe jak by po angielsku sprobowal (przepraszam za pisownie ale czesc klawiatury odmawia posluszenstwa)

skull 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Grandis 2,4 MiVEC
Wysłany: 23-11-2016, 23:08   

zawsze po angielsku pisałem, do Niemców,Holendrów i Szwedów :) wszyscy odpisali po angielsku :) jedyni,którzy nic nie odpisali to Włosi,był to serwis Hondy,istniał na bank mieli nawet swój profil na FB i nic zero,już poprosiłem koleżankę z Włoch i napisała po Włosku,ale widocznie mieli to w Du...,ale to Włosi :)

Odpowiedz do tematu