|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Duży przegląd za granicą |
Autor |
Wiadomość |
kupiec1
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi grandis 2.4
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-11-2016, 07:59 Duży przegląd za granicą
|
|
|
Witam.
Miesiąc temu zakupiłem Grandisa 2.4 w Szwajcarii z udokumentowanym przebiegiem 101 000km i teraz zastanawiam się czy wymieniać rozrząd gdyż żadnego wpisu w książce serwisowej ani faktury nie ma.
Przy przebiegu 68000 był robiony duży przegląd i jeszcze coś tam jest napisane nie do odczytania (zo...... erstat)
Możliwe by było że wtedy wymienili czy znikome szanse |
|
|
|
 |
apg2312
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
Pomógł: 90 razy Dołączył: 28 Maj 2014 Posty: 2309 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 21-11-2016, 08:32
|
|
|
Przy przebiegu 68 tyś km raczej nie wymienia się rozrządu, bo i po co ? Ale że to Szwajcaria, to możliwe jest wszystko...noooo, prawie wszystko
A serio, to żeby mieć czyste sumienie i spokojny sen po prostu zrób w tym aucie tzw. zestaw startowy.
Czyli wymiana kompletnego rozrządu z pompą wody włącznie, wszystkie paski, płyny eksploatacyjne (olej silnikowy i ewentualnie w skrzyni, płyn chłodzący, płyn hamulcowy, do wspomagania itp., itd.), filtry, serwis klimy (jak jest). Wiem, to są koszta, ale wtedy wiesz, co masz, i masz pewne auto. |
_________________ Adam
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, później pokona doświadczeniem...
 |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 820 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 20964 Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23634 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 21-11-2016, 19:52
|
|
|
Nie zapominajcie, ze procz przebiegu jako interwał obowiazkowy jest tez okres wymiany co 4 do 5 lat w zaleznosci od tego co nastepuje pierwsze |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
nekoashi
Mitsumaniak
Auto: Mitsubishi Grandis
Pomógł: 5 razy Dołączył: 12 Lip 2016 Posty: 249 Skąd: Trzebiatów
|
Wysłany: 21-11-2016, 22:15
|
|
|
Mi strzelił napinacz paska przy 85kkm i miał 2 lata, od tego czasu nie ważne przy jakim aucie, wymieniam co 60kkm |
|
|
|
 |
skull
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Grandis 2,4 MiVEC
Pomógł: 8 razy Dołączył: 03 Mar 2008 Posty: 614 Skąd: Kentaki
|
Wysłany: 21-11-2016, 23:23
|
|
|
swojego Grandka sprowadziłem z HOLANDII nie miał książki serwisowej,ale na drzwiach była naklejka ASO MITSU z Holandii,a że auto miało 176tys km,napisałem e-mail do ASO i odpisali mi,że pełen rozrząd był robiony u nich przy 96tys km i wszystko było jasne,autko miało już rozrząd do wymiany wibracje z przegubu wew. oraz wypadanie zapłonu na jednym cylindrze i Holender pogonił miśka bo za kosztowna była naprawa Ja sam wszystko porobiłem i ciesze się autkiem bez awarii już parę lat Dlatego może warto napisać do ASO zajmującym się wcześniej tym autem |
|
 |
kupiec1
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi grandis 2.4
|
Wysłany: 23-11-2016, 07:17
|
|
|
Dyieki wszystkim musze znalezc kogos kto szwargoli po niemiecku ciekawe jak by po angielsku sprobowal (przepraszam za pisownie ale czesc klawiatury odmawia posluszenstwa) |
|
|
|
 |
skull
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Grandis 2,4 MiVEC
Pomógł: 8 razy Dołączył: 03 Mar 2008 Posty: 614 Skąd: Kentaki
|
Wysłany: 23-11-2016, 23:08
|
|
|
zawsze po angielsku pisałem, do Niemców,Holendrów i Szwedów wszyscy odpisali po angielsku jedyni,którzy nic nie odpisali to Włosi,był to serwis Hondy,istniał na bank mieli nawet swój profil na FB i nic zero,już poprosiłem koleżankę z Włoch i napisała po Włosku,ale widocznie mieli to w Du...,ale to Włosi |
|
 |
|
|