|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Carisma 1.8 GDI - PYTANIA |
Autor |
Wiadomość |
marcol
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-11-2016, 15:43 Carisma 1.8 GDI - PYTANIA
|
|
|
Witam,
Jako, że jestem nowy na forum może najpierw się przedstawię Mam na imię Adrian, 18 lat, jestem świeżym kierowcą, prawo jazdy posiadam dopiero 3 tygodnie Na pierwsze auto postawiłem na mitsubishi carisme 1.8 GDi 125km, wersja po liftowa 2000r w pakiecie dynamic. Teraz mam do was pare pytań:
1) Po odpaleniu na zimnym silniku od razu auto chodzi na 2000obr. (nie zawsze aczkolwiek często), ojciec miał wersje 1 98r ten sam silnik i to nie występowało. Czy to normalne?
2) Auto pochodzi na postoju 15 minut zagrzeje się mniej więcej do połowy zakresu i od razu załącza się wentylator, czy to też jest normalne? U ojca to nie występowało.
3) Opony. Ma ktoś z was założone 195/65/15? Pytanie czy obcierają na uskokach u was?
4) Wymiana radia. Czy da się założyć inne radio tak aby móc dalej sterowac funkcjami komputera?
To by było na tyle Dziękuję i pozdrawiam |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
|
|
|
 |
Hyzz [Usunięty]
|
Wysłany: 28-11-2016, 17:43
|
|
|
Witaj
W swojej cari mam alusy z oponami r15/195/60 ale to jest max jaki może być ale jakbyś założył dystanse to szerokość mogła by się zwiększyć max 205/55-50/r16 , r17/205/40-35
A co do carismy to super autko są lecz wersja GDI to nieporozumienie i niszczą renomę tego modelu.Dlaczego przed kupnem nie wszedłeś tu na forum aby poczytać o tych wersjach silnikowych co drugi użytkownik tutaj ma wersje GDI i jest mnóstwo postów przez nich zakładanych z różnymi problemami. |
|
|
|
 |
marcol
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.8 GDI
|
Wysłany: 28-11-2016, 17:48
|
|
|
Hyzz napisał/a: | Witaj
W swojej cari mam alusy z oponami r15/195/60 ale to jest max jaki może być ale jakbyś założył dystanse to szerokość mogła by się zwiększyć max 205/55-50/r16 , r17/205/40-35
A co do carismy to super autko są lecz wersja GDI to nieporozumienie i niszczą renomę tego modelu.Dlaczego przed kupnem nie wszedłeś tu na forum aby poczytać o tych wersjach silnikowych co drugi użytkownik tutaj ma wersje GDI i jest mnóstwo postów przez nich zakładanych z różnymi problemami. |
Kolego kupiłem to auto, ponieważ, ojciec jeździł takim 10 lat. Sprawowało się bez zarzutu, dlatego też zdecydowałem się na zakup tej besti Co do opon dzięki za odpowiedź, trafiła mi sie okazja i kupiłem 65 no ale niestety będzie trzeba to zmienić |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 28-11-2016, 18:28
|
|
|
Co innego jeździć takim autem, podobnie jak dieslem, od nowości a co innego kupno takiego silnika z niewiadomą historią - przebiegiem. Obyś nie przechodził z tym autem tego co większość nieświadomych forumowiczów. |
|
|
|
 |
|
|