|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
zablokowane tylne drzwi |
Autor |
Wiadomość |
michoł
Forumowicz

Auto: Pajero Sport 2,5 TD 2002r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Cze 2011 Posty: 179 Skąd: Nowy Sącz
|
Wysłany: 17-12-2016, 22:06 zablokowane tylne drzwi
|
|
|
W ostatnie mrozy przymarzły mi uszczelki w drzwiach. Konkretnie w tylnych. Stukałem, pukałem, szarpałem za klamkę. Od środka udało się w końcu otworzyć, ale sam już nie pamiętam czemu przestawiłem blokadę w drzwiach (tą dla dzieci, żeby nie dało się otworzyć od środka) i zamknąłem. I dupa blada, teraz się już w ogóle nie otwierają. Chyba puściło coś od klamki z zewnątrz. Klamka się rusza ale nie otwiera drzwi. Ma ktoś sposób żeby je teraz otworzyć ?? |
|
|
|
 |
goral54
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero Sport 2,5 TD
|
Wysłany: 26-12-2016, 12:15
|
|
|
Czyli co drzwi masz zamknięte i nie da rady ani od zewnątrz ani od środka ? a masz centralny zamek ? |
|
|
|
 |
michoł
Forumowicz

Auto: Pajero Sport 2,5 TD 2002r.
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Cze 2011 Posty: 179 Skąd: Nowy Sącz
|
Wysłany: 26-12-2016, 16:56
|
|
|
Dokładnie tak. Ani od zewnątrz, ani od wewnątrz. Centralny zamek mam i słychać że je odblokowuje i rygluje ale co z tego jak klamka nie działa, a od środka są zabezpieczone blokadą przed otwarciem przez dzieci.
Jedyne co mi przychodzi do głowy to demontaż tapicerki drzwi od środka. I dostanie się do cięgien. Tylko pewnie trzeba będzie wymontować kanapę ale chyba poczekam z tym aż będzie cieplej |
|
|
|
 |
goral54
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero Sport 2,5 TD
|
Wysłany: 29-12-2016, 20:36
|
|
|
Ja tylna kanapę demontowałem do konserwacji tapicerki bagażnika a co ona by miała wspólnego z tapicerka drzwi ? przy klamkach są języczki od centralnego czy przy tych drzwiach się zamykają ? taki prosty sprawdzian ... wsiądź do auta i zamknij drzwi centralnym sprawdzisz czy się zamykają |
|
|
|
 |
Sir Stanczyk
Forumowicz

Auto: Montero Sport 2001 3.0 6v
Pomógł: 2 razy Dołączył: 06 Sty 2016 Posty: 186 Skąd: Cieszyn
|
Wysłany: 30-12-2016, 16:58
|
|
|
Uchyl tylko trochę tapicerki, przyświeć latarką, wsadź rękę, otwórz drzwi. I od tego moment już cała naprawa i/lub wymiana zepsutej klamki (jeśli to faktycznie ona coś się odłamała) lub może tylko kwestia wsadzenia ścięgna na swoje miejsce, bo się zsunęło. |
_________________ Były właściciel Carisma 1.6 1999 GL (7lat) - niezawodne
Później inne marki które zawiodły, nawet te niezawodne
Teraz powrót do Mitsubishi
Obecnie: Montero Sport 2001 3.0 6v |
|
|
|
 |
|
|