Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
wymiana maglownicy od 2.0 do 2,5
Autor Wiadomość
Michal4133 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant 2.5 V6 24V
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-04-2008, 13:36   wymiana maglownicy od 2.0 do 2,5

Hej wszystkim, mam galanta 2,5 v6 2002r. i zamierzam wymienic w nim maglownice, czy wie ktos moze czy bedzie pasowala maglownica od galanta 2.0 16v 2000r. ? bo mam takiego drugiego pod reka, wszelkie wskasowki przy wymianie maglownicy mile widziane,mowa tu o dwoch anglikach, powod wymiany: luz na kole przy ruchach lewo prawo, wymiana drazka i wachacza tylnego nic nie pomoglo, wiec zdaje sie ze to maglownica bo widac jak chodzi przy ruszaniu kolem na boki

PLPynton
[Usunięty]

Wysłany: 10-04-2008, 22:57   

nie pasuje. drazek i koncowke sie wymiania a wahacza juz nie. sprawdz czy oba kola czy tylko jedno ma luz no i zdejmij felge to bedziesz cos widzial.

Michal4133 
Forumowicz

Wysłany: 10-04-2008, 23:23   

juz tez sam sie troche dowiedzialem :) juz tez wiem ze nie pasuje, ale te laczniki miedzy drazkami a maglownica sa identyczne i wymienialne, nie znam fachowej nazwy jak to sie nazywa ale po angielsku TIE ROD, mechanik z mitsubishi mi powiedzial ze najczesciej tam jest ten luz, a nie ze cala maglownica, ale wiadomo trzeba najpierw dokladnie zlokoalizowac, ps. felgi zdejmowalem obie, luz jest na obu ale z lewej wiekszy, jakos bede dzialal dalej :|

PLPynton
[Usunięty]

Wysłany: 12-04-2008, 17:46   

drazki kierownicze u nas, maglem sie nie przejmuj w 99% przypadkow i wlasnie w tym tez, sa to drazki bo te sie stosunkowo szybko zuzywaja.

Michal4133 
Forumowicz

Wysłany: 12-04-2008, 18:36   

dokladnie tak jak mowisz, wymienilem drazek i kolo sie trzyma ze hoho ;] bo juz mnie tutaj taki jeden maglem straszyl :D dzieki

PLPynton
[Usunięty]

Wysłany: 12-04-2008, 21:42   

ciesze sie ze bylem stanie cokolwiek pomoc koledze :wink:

koza 
Forumowicz
ko-za

Auto: MItsubishi Galant EA5WSILVER25
Wysłany: 15-04-2008, 20:55   

W 2,5V6 są co najmniej 3 rodzaje magla znaleźć do rocznika powyżej 2001 masakra.
pzdr koza

pawel253 
Forumowicz
$winka Justynka

Auto: GALANT 2,5 V6
Wysłany: 19-01-2017, 10:11   

Witam. Mam kłopot. Mam Galanta. Wymieniłem parę rzeczy w zawieszeniu, mechanik mówi że wszystko ok, trzeba tylko nową szpilkę wspomagani, ale słyszę skrzypiąco-buczący odgłos przy max skręcie w lewo. Mam wrażenie, że czuję to pod stopami... czuję też na kierownicy taki lekki jakby przeskok i kliknięcie. Co to może być? Przekładnia? Czy opłaca mi się to naprawiać? Chcę dziś oddać auto do blacharza żeby zrobił podłogę, nie chcę wyrzucić kolejnej kasy w błoto. Pozdrawiam

jacek11 
Mitsumaniak
Yatsu~eku

Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Wysłany: 19-01-2017, 12:09   

pawel253, Musisz sprawdzić co wydaje takie odgłosy.Na pewno ciężko będzie to zrobić siedząc w kabinie. Poproś kogoś,niech kręci kierownicą,a Ty podnieś maskę,i słuchaj skąd dochodzą dźwięki.
Buczenie to zazwyczaj wina pompy wspomagania. Musisz też sprawdzić wszystkie elementy przedniego zawieszenia. Jeśli któryś jest zatarty,to może wydawać dziwne dźwięki.

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 19-01-2017, 21:08   

Cytat:
Mam kłopot. Mam Galanta
Nic dodać, nic ująć :wink: Z objawów, które napisałeś wydaje mi się, że może to być zacierający się sworzeń wahacza dolnego prostego. Sprawdź to jak najszybciej, bo to niebezpieczne.

Odpowiedz do tematu