Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Skrzypienie tylnego zawieszenia.
Autor Wiadomość
jaromir 
Forumowicz

Auto: Outlander III 16' 2,0 CVT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-02-2017, 17:21   

Byłem dzisiaj w serwisie. Cuś tam posmarowali i najważniejsze, że......................dalej skrzypi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

andyg74 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander III 2.0 cvt +gaz
Wysłany: 08-02-2017, 19:04   

Ja też wróciłem z serwisu ,przebieg 22 tyś. Przesmarowali gumy stabilizatora i cisza. Od ostatniego skrzypienia przejechałem ok. 17 tyś więc chyba nie było tak źle. Pomogło smarowanie.

_tm_ 
Forumowicz

Auto: Outlander III 2.0 CVT 4WD
Wysłany: 09-02-2017, 11:00   

Nie wiem od czego zależy. Może ja jestem głuchy, ale mam przebieg prawie 50 tys i nic mi nie skrzypi w zawieszeniu.

jaromir 
Forumowicz

Wysłany: 09-02-2017, 13:50   

Ja mam niespełna 8tys. W ASO zapewniono mnie, że to minie po przesmarowaniu. Dzisiaj kilka garbów zaliczyłem, skrzypi dalej. Więc chyba trzeba do tego przywyknąć :( tak jak koledzy pisali. Pozdrawiam

andyg74 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander III 2.0 cvt +gaz
Wysłany: 09-02-2017, 14:58   

Ja nie przywykłem. Wymiana gum przy 3tyś, 5 tyś a teraz zrobili smarowanie przy 22 tyś. Póki co nie skrzypi. Dopóki jest gwarancja będę usuwał tę przypadłość. A potem albo sam będę smarował lub wymieniał. Same gumy kosztują grosze ,coś ponad 30 zł za sztukę.

SK666 
Forumowicz

Auto: BYŁ:Outlander III Pb CVT
Wysłany: 03-03-2017, 08:15   

Lody puściły i .... tylna zawiecha już nie skrzypi. :finga: A jak u Was? (pytanie skierowane do aktualnych użytkowników Outlandera)

jaromir 
Forumowicz

Wysłany: 03-03-2017, 08:46   

Witam
Faktem jest, że przy dodatnich temperaturach zelżało, jednak dalej na garbach dało się to słyszeć. Po ostatnim smarowaniu 08.02.17 było tylko gorzej bo skrzypiało nawet na nierównościach. Wczoraj odwiedziłem serwis. Tym razem zabieg smarowania trwał dwie godziny, ostatnio była jak to określił pan serwisant "szybka akcja", która rezultatu nie dała. Teraz jest już elegancko :D

SK666 
Forumowicz

Auto: BYŁ:Outlander III Pb CVT
Wysłany: 03-03-2017, 11:28   

jaromir napisał/a:
Faktem jest, że przy dodatnich temperaturach zelżało, jednak dalej na garbach dało się to słyszeć.

spróbuj jeszcze potraktować myjką pod ciśnieniem podwozie. Po zimie sól zostaje we wszystkich zakamarkach, może też wpływa na skrzypienie gum?

Terex23 
Forumowicz

Auto: Outlander 3 2016
Wysłany: 03-03-2017, 19:25   

Mi tam narazie nic nie skrzypi czy mróz czy plus jest ok. No może za fotelem który niekiedy daje dziwne odglosy

sebowy 
Forumowicz

Auto: OIII 2.2 4WD
Wysłany: 03-03-2017, 22:17   

Terex23 napisał/a:
nic nie skrzypi

to witaj w niszy klubowej :lol: póki co ja tez nie narzekam/nic nie słyszę, a radia naprawdę cicho słucham :wink:

esesen 
Mitsumaniak

Auto: OIII 2.0 CVT I+
Wysłany: 03-03-2017, 22:30   

U mnie dalej skrzypi, ale ASO zna problem i umówiłem się na smarowanie. Jeżeli chodzi o tylni fotel to u mnie trzeszczy zagłówek, który jest za luźno osadzony, ale wystarczy go wcisnąć i jest ok.

arti_34 
Nowy Forumowicz
Arti

Auto: Outlander III 2.0 CVT 4WD
Wysłany: 08-03-2017, 09:34   Re: Skrzypienie tylnego zawieszenia.

andyg74 napisał/a:
Witam. W lipcu 2015r kupiłem nowego Mitsubishi Outlander 2.0 4wd + gaz. Przy przebiegu ok. 5 tyś km podczas przejeżdżania przez progi zwalniające dwoma kołami zaczęły pojawiać się skrzypienia w tylnym zawieszeniu( nie występowały przy przejeżdżaniu jednym kołem) W serwisie zdiagnozowano do wymiany gumy stabilizatora. Problem został rozwiązany do przebiegu 7 tyś km, czyli po przejechaniu zaledwie 2 tyś km problem powrócił. Dziś byłem w serwisie i znowu będą wymieniać gumy. Dwa ostatnie moje samochody to Clio III i Megane III, przejechałem każdym z nich ok.60 tyś km i nie miałem żadnych problemów z zawieszeniem. A tu suv i przy przebiegu zaledwie 5 tyś km co zaczyna się dziać . Czy ktoś miał podobny problem?

Ja miałem to samo przy przebiegu 9000 km skrzypiał tył, pojechałem do serwisu i sprawdzili , mechanik powiedział że piasek i jakiś syf dostał się pod gumy , wyczyścili przesmarowali i przestało skrzypieć.

enea 
Forumowicz

Auto: focus
Wysłany: 08-03-2017, 21:53   

esesen napisał/a:
U mnie dalej skrzypi, ale ASO zna problem i umówiłem się na smarowanie. Jeżeli chodzi o tylni fotel to u mnie trzeszczy zagłówek, który jest za luźno osadzony, ale wystarczy go wcisnąć i jest ok.

na zawieche jest jaki biuletyn

sokolowski.k 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander III instyle navi
Wysłany: 18-12-2017, 13:10   Skrzypienie tylnego zawieszenia

mi wymienili gumy pod tylnymi stabilizatorami - na gwarancji.
Przestalo skrzypiec ale na jakies 22 tysiace km. Teraz beda mi wymieniac ponownie te gumy rowniez na gwarancji.
generalnie pytalem sie o cene operacji po ustaniu gwarancji - 200PLN - 2x guma - 100PLN i ok 100PLN robocizna 2 roboczo-godziny niby to maja zawierac.
Powiedziano mi w serwisie ze to taka wada fabryczna tych gum ze sie wyrabiaja.

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 18-12-2017, 14:03   

sokolowski.k napisał/a:
Powiedziano mi w serwisie ze to taka wada fabryczna tych gum
Z tym skrzypieniem w Mitsubishi muszę przyznać, że to jest jakaś paranoja :shock: . Miałem 2 Lancery od nowości i oba skrzypiały. w żadnej innej marce nie miałem z tym problemu. Nikt niczego nie musiał smarować, nie zwalał na piasek itd. Porażka

Odpowiedz do tematu