Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[1G] Olej w skrzyni biegów - czy warto wymienić ?
Autor Wiadomość
forgoil
[Usunięty]

Wysłany: 26-04-2007, 07:21   [1G] Olej w skrzyni biegów - czy warto wymienić ?

Witam.
Posiadam Eclipse I , 93r. poj. 2.0... mam pytanie czy warto wymienić olej w skrzyni biegów ? i jak tak to najlepiej na jaki ? <syntetyk,czy mineral?> czy tylko uzupełnić ewentualne braki. bo slyszałem że niektórzy producenci nie zalecają w ogóle całkowitej wymiany oleju w swoich autach ... :idea: :?:
Ostatnio zmieniony przez Adaho_krak 30-05-2007, 02:05, w całości zmieniany 1 raz  

mitutoyo
[Usunięty]

Wysłany: 26-04-2007, 07:37   

U nas sie wymienia,zazwyczaj na syntetyczny 75W90 (ja leje Mobil Mobilube) okolo 40zł za litr.

ciechan
[Usunięty]

Wysłany: 26-04-2007, 09:28   

albo BG synchroshift albo pennzoil syncromesch albo ktorys z MT redline chyba
ja po wlaniu pennzoila jestem pod wrazeniem efektu - skonczyly sie wszystkie zgrzyty przy 3 biegu, nie przypuszczalem, ze zmiana oleju moze spowodowac az taka roznice, poszukaj na forum bo temat byl walkowany kilka razy albo na www.eclipse.net.pl

SAMAEL
[Usunięty]

Wysłany: 02-05-2007, 21:23   

był był. parę stron było topicu o oleju do skrzyni. jak masz 4g63 to najłatwiej ejst radline MT załatwić lub poprostu redline 75w90

Odpowiedz do tematu