|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[1G] Olej w skrzyni biegów - czy warto wymienić ? |
Autor |
Wiadomość |
forgoil [Usunięty]
|
Wysłany: 26-04-2007, 07:21 [1G] Olej w skrzyni biegów - czy warto wymienić ?
|
|
|
Witam.
Posiadam Eclipse I , 93r. poj. 2.0... mam pytanie czy warto wymienić olej w skrzyni biegów ? i jak tak to najlepiej na jaki ? <syntetyk,czy mineral?> czy tylko uzupełnić ewentualne braki. bo slyszałem że niektórzy producenci nie zalecają w ogóle całkowitej wymiany oleju w swoich autach ... |
Ostatnio zmieniony przez Adaho_krak 30-05-2007, 02:05, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
mitutoyo [Usunięty]
|
Wysłany: 26-04-2007, 07:37
|
|
|
U nas sie wymienia,zazwyczaj na syntetyczny 75W90 (ja leje Mobil Mobilube) okolo 40zł za litr. |
|
|
|
 |
ciechan [Usunięty]
|
Wysłany: 26-04-2007, 09:28
|
|
|
albo BG synchroshift albo pennzoil syncromesch albo ktorys z MT redline chyba
ja po wlaniu pennzoila jestem pod wrazeniem efektu - skonczyly sie wszystkie zgrzyty przy 3 biegu, nie przypuszczalem, ze zmiana oleju moze spowodowac az taka roznice, poszukaj na forum bo temat byl walkowany kilka razy albo na www.eclipse.net.pl |
|
|
|
 |
SAMAEL [Usunięty]
|
Wysłany: 02-05-2007, 21:23
|
|
|
był był. parę stron było topicu o oleju do skrzyni. jak masz 4g63 to najłatwiej ejst radline MT załatwić lub poprostu redline 75w90 |
|
|
|
 |
|
|