Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
29-05-2007, 20:19
[EA5 2.5]Sprężarka kompresor klimatyzacji
Autor Wiadomość
pawel.k
[Usunięty]

Wysłany: 26-04-2007, 15:17   [EA5 2.5]Sprężarka kompresor klimatyzacji

Witam,

Mam problem ze sprezarka klimatyzacji. Cisnienie w ukladzie mam, jest szczelny, sprezarka sie wlacza, wentylatory itd tez. Jednak kompresor nie wytwarza cisnienia. Czy z Waszych doswiadczen wiadomo cos na ten temat, jakie to moga byc koszty naprawy, co moglo sie uszkodzic? Gdzie ewentualnie kupic dobry kompresor? Czy macie jakies numery telefonow do osob zajmujacych sie sprzedaza?

Dziekuje za pomoc.
Pawel Kucharuk
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 29-05-2007, 20:07, w całości zmieniany 1 raz  

adams12
[Usunięty]

Wysłany: 26-04-2007, 19:36   

na 80% sprzeglo kompresora poszlo - nie wiem czy nie bedziesz musial zmienic calego...

Adaho_krak 
moderator

Auto: Megane GTline
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-04-2007, 23:32   

Podjedz do serwisu klimy na ul.Okulnickiego (róg fatimskiej) koleś albo naprawi, albo sprzeda używkę kompresor, po pieniądzach, z gwarancją na rok, a dodatkowo spawa aluminium, jakby jakas dziurka ewentualnie była w wężach czy chłodnicy :) Najlepiej po długim weekendzie, bo teraz ma kocioł, ja się umówiłem na 7 maja, ma mi wymienić kompresor + nabicie + filtry + odgrzybianie :) Z wszystkich punktów w KRK gostek dał najlepszą cene i gwarancje na wszystko :)

Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku
. - Przynajmniej się staram :)

Adam 00302/KMM

JaGrab3 
Mitsumaniak
Piotrek - ORACLE fan

Auto: Sig 2.0T,Frotka 3.2, Astra2
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 27-04-2007, 15:11   

adaho_krak, A jezeli mozesz ile zaśpiewał? Ja bede nabijał klime tak że się interesze
---------------------------------------------------
Pomoc dla Kamilka
---------------------------------------------------

pawel.k
[Usunięty]

Wysłany: 27-04-2007, 17:48   

W tym serwisie na Fatimskiej zawsze serwisuje klime w kazdym aucie, bo czlowiek sie zna i bardzo dobrze naprawia. Nie jest tani, bo biorac pod uwage Krakow, to na Witkowickiej sa nizsze ceny. Ale co tanie to drogie...

Kupilem dzisiaj kompresor MSC90C bo taki mialem. Taki sam jest w Eclipse, jedynie roznil sie kolkiem pasowym - wystarczylo przelozyc. Zaplacilem za niego 200 zlotych - moim zdaniem bardzo dobra cena.

A stary byl rozklekotany tak, ze fachowiec powiedzial, ze sie tego nie podejmie.

Kopresor znalazlem na Allegro i cena wyjsciowa byla 340 zlotych - troche negocjacji i skonczylo sie na w/w kwocie - 200 zl.

Tak wiec dziekuje za pare slow pomocy i pozdrawiam,
Pawel Kucharuk

Adaho_krak 
moderator

Auto: Megane GTline
Wysłany: 27-04-2007, 23:15   

JaGrab3 napisał/a:
adaho_krak, A jezeli mozesz ile zaśpiewał? Ja bede nabijał klime tak że się interesze

... u mnie sprawa dość skomplikowana, narazie stwierdziłem, że mam kompresor uwalony, co bedzie dalej nie wiem, na początek za kompresor z roczną gwarancją + odgrzybianie + wymiane kompresora + filterki + nabicie (stary czynnik) w 1000 się mam zmieścić :(

Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku
. - Przynajmniej się staram :)

Adam 00302/KMM

sipex 
Forumowicz
sipex

Auto: mitsubishi pajero pinin 1.8
Wysłany: 06-06-2011, 15:13   

a ja mam problem taki.. gdy nie używam długo klimy i ja włacze jest wszystko oki jak pochodzi jakiś dłuższy czas np z 30-60min zaczynaja warjować obroty;/latają tak ok. 600-1300 na postoju a podczas jazdy wyraźnie czuję jak mi auto szarpie do przodu i spowalnia..po wyłaczeniu wszystko odrazu wraca do normy..

danielxc717 
Forumowicz

Auto: w poszukiwaniu gala 2.0/ 2,5v6
Wysłany: 06-06-2011, 15:49   

Może się sprężarka zaciera i robi duży opór stąd te niskie obroty. Dosteje auto dużego muła?

sipex 
Forumowicz
sipex

Auto: mitsubishi pajero pinin 1.8
Wysłany: 06-06-2011, 16:00   

tzn bardzo jest obciążony podczas pracy spreżarki ale to tak jakby hamował-przyspieszał-hamował-przyspieszał itd..dodam że łożysko klimy wymieniałem w tamtym roku jeśli ma to jakieś znaczenie..i mam ten objaw od bardzo dawna

Derpin
[Usunięty]

Wysłany: 06-06-2011, 20:30   

a może klime masz w trybie eco ? wtedy załącza i rozłącza od czasu do czasu kompresor :P

pipi_ja 
Forumowicz

Auto: Galant EA 2.5 V6
Wysłany: 06-06-2011, 20:56   

A u mnie nie ma żadnej różnicy między Eco a zwykłym trybem. Nie wiem czym to jest spowodowane. W obu kompresor co jakiś czas sie rozłącza.

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 06-06-2011, 22:12   

pipi_ja napisał/a:
A u mnie nie ma żadnej różnicy między Eco a zwykłym trybem. Nie wiem czym to jest spowodowane. W obu kompresor co jakiś czas sie rozłącza.
U mnie też. Ale to chyba normalne, że w trybie ciagłym rozłącza się co chwilę jak już schłodzi wnętrze do ustawionej temperatury. Wtedy tylko ją podtrzymuje i czasami się włącza w miarę potrzeby.

komarsnk 
Mitsumaniak
mocno uzależniony

Auto: Galant '02 Avance A/T
Wysłany: 06-06-2011, 22:47   

Hugo napisał/a:
pipi_ja napisał/a:
U mnie też. Ale to chyba normalne, że w trybie ciagłym rozłącza się co chwilę jak już schłodzi wnętrze do ustawionej temperatury. Wtedy tylko ją podtrzymuje i czasami się włącza w miarę potrzeby.

u mnie jest identycznie. Zastanawiam się w takim razie czym niby różni się tryb ECO od zwyklego :doubt:
U mnie jeszcze jest tak, że jak włączę klimę podczas jazdy np po 3 dniach nieużywania klimy to efekt szarpnięcia (czuciowy i słuchowy) jest taki jakbym uderzył miską w jakiś korzeń wystający czy coś... Jest mega szarpnięcie więc opory tam są spore... W sumie to się zastanawiam czy tak powinno być bo albo mam sprzęgło sprężarki do wymiany albo łożysko (albo jedno i drugie) ale nic tam nie piszczy i nie szura więc nie wiem...

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 06-06-2011, 23:06   

komarsnk napisał/a:
Zastanawiam się w takim razie czym niby różni się tryb ECO od zwyklego
ECO od razu włącza i wyłącza spreżarke, a w trybie zwykłym dopiero po osiagnięciu ustawionej temperatury wewnątrz pojazdu.

endriu323f 
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER 2.0T
Wysłany: 06-06-2011, 23:20   

Mi załącza się co 3-4 sekundy i tak w kółko , az autem szarpie :-X :-X :-X .
Powoli doprowadza mnie to do szału. byłem raz u jakiegoś kowala, dobił trochę gazu , ale nic to nie dało. zastanawiam sie czy to nie jakiś czujnik odpowiada za takie częste załączanie sprężarki????

Odpowiedz do tematu