Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[C62A 1.5] mechanizm otwierania szyby
Autor Wiadomość
Filip_S
[Usunięty]

Wysłany: 27-04-2007, 10:22   [C62A 1.5] mechanizm otwierania szyby

wczoraj w moim Lancerze zerwała się linka owierania szyby po stronie kierowcy, przód. Zdjąłem tapicerke, zabezpieczyłem szybe.
Czy jest możliwe, że założenie nowej linki ogarne samemu ?
gdzie taka linke kupić i czy montaż może jest gdzieś opisany na necie.

Moim drugim problemem jest nie odbijanie maski jak pociagne za linke od otwierania jej. Jak otworzyć maske w takim wypadku i co mogłoby pomóc? Linka od maski nie strzeliła, tylko tak jakby gdzies poluzowała się.
Ostatnio zmieniony przez akbi 31-05-2007, 20:29, w całości zmieniany 1 raz  

KaWu 
Mitsumaniak
Karmine Red

Auto: Galant EA2W; Colt CJ1A; Lancer
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-04-2007, 10:54   

Filip_S, szyby automat. :?:
Sa juz podobne tematy. Zalozyc mozna samemu-ale jest troche zabawy.
Linka najlepiej jakas motorowerowa 1,5mm.

W drugim przypadku musis podciagnac linke, widocznie jest za luzna. No i przesmaruj zawias w ktory wskakuje zatrzask maski. U mnie kiedys tez nie odskakiwala bo zawias wymagal smarowania.

Filip_S
[Usunięty]

Wysłany: 27-04-2007, 11:18   

KaWu napisał/a:
Filip_S, szyby automat. :?:
Sa juz podobne tematy. Zalozyc mozna samemu-ale jest troche zabawy.
Linka najlepiej jakas motorowerowa 1,5mm.

Korbka, manual, nie spotkalem podobnego tematu a szukałem dzisiaj :-)

KaWu napisał/a:
W drugim przypadku musis podciagnac linke, widocznie jest za luzna. No i przesmaruj zawias w ktory wskakuje zatrzask maski. U mnie kiedys tez nie odskakiwala bo zawias wymagal smarowania.

Ok, a jak utworzyc maske na ten moment, w ktorym miejscu przechodzi linka jakos zeby ja pociagnac i zeby odskoczyła?

sławu 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer IV '90
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-07-2009, 07:58   

Jedna z plastikowych rolek mechanizmu podnoszenia szyby niestety pekla przy mocniejszym zamknieciu drzwi. W slimaku nawijajacym linki zrobil sie straszny burdel i powyginaly sie linki, chyba wszystko trzeba wymienic.
Na allegro niestety nie widze mechanizmow do Lancera 88-92, czy jakies inne podpasuja do tego modelu? Czy mechanizm z prawych drzwi bedzie pasowal do lewych?

Odpowiedz do tematu