|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[C62A 1.5] mechanizm otwierania szyby |
Autor |
Wiadomość |
Filip_S [Usunięty]
|
Wysłany: 27-04-2007, 10:22 [C62A 1.5] mechanizm otwierania szyby
|
|
|
wczoraj w moim Lancerze zerwała się linka owierania szyby po stronie kierowcy, przód. Zdjąłem tapicerke, zabezpieczyłem szybe.
Czy jest możliwe, że założenie nowej linki ogarne samemu ?
gdzie taka linke kupić i czy montaż może jest gdzieś opisany na necie.
Moim drugim problemem jest nie odbijanie maski jak pociagne za linke od otwierania jej. Jak otworzyć maske w takim wypadku i co mogłoby pomóc? Linka od maski nie strzeliła, tylko tak jakby gdzies poluzowała się. |
Ostatnio zmieniony przez akbi 31-05-2007, 20:29, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
KaWu
Mitsumaniak Karmine Red

Auto: Galant EA2W; Colt CJ1A; Lancer
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 72 razy Dołączył: 05 Sie 2005 Posty: 2661 Skąd: Jawor
|
Wysłany: 27-04-2007, 10:54
|
|
|
Filip_S, szyby automat.
Sa juz podobne tematy. Zalozyc mozna samemu-ale jest troche zabawy.
Linka najlepiej jakas motorowerowa 1,5mm.
W drugim przypadku musis podciagnac linke, widocznie jest za luzna. No i przesmaruj zawias w ktory wskakuje zatrzask maski. U mnie kiedys tez nie odskakiwala bo zawias wymagal smarowania. |
|
|
|
 |
Filip_S [Usunięty]
|
Wysłany: 27-04-2007, 11:18
|
|
|
KaWu napisał/a: | Filip_S, szyby automat.
Sa juz podobne tematy. Zalozyc mozna samemu-ale jest troche zabawy.
Linka najlepiej jakas motorowerowa 1,5mm. |
Korbka, manual, nie spotkalem podobnego tematu a szukałem dzisiaj
KaWu napisał/a: | W drugim przypadku musis podciagnac linke, widocznie jest za luzna. No i przesmaruj zawias w ktory wskakuje zatrzask maski. U mnie kiedys tez nie odskakiwala bo zawias wymagal smarowania. |
Ok, a jak utworzyc maske na ten moment, w ktorym miejscu przechodzi linka jakos zeby ja pociagnac i zeby odskoczyła? |
|
|
|
 |
sławu
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer IV '90
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-07-2009, 07:58
|
|
|
Jedna z plastikowych rolek mechanizmu podnoszenia szyby niestety pekla przy mocniejszym zamknieciu drzwi. W slimaku nawijajacym linki zrobil sie straszny burdel i powyginaly sie linki, chyba wszystko trzeba wymienic.
Na allegro niestety nie widze mechanizmow do Lancera 88-92, czy jakies inne podpasuja do tego modelu? Czy mechanizm z prawych drzwi bedzie pasowal do lewych? |
|
|
|
 |
|
|