Falujące obroty!!! |
Autor |
Wiadomość |
pqam
Nowy Forumowicz
Auto: Colt cz2
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-01-2016, 16:04
|
|
|
Witam,
Mam ten sam objaw - klik i podskakują obroty. Czy ktoś doszedł do tego czy ma tak być czy to początek jakiejś usterki?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Borewicz85
Nowy Forumowicz
Auto: Colt CZ3
|
Wysłany: 01-01-2016, 17:17
|
|
|
Jeżeli pokrętło z kierunkiem nadmuchu ustawione jest centralnie na szybę to auto samoczynnie co jakiś czas włącza klimatyzację na chwilkę aby szyba przednia nie parowała nie ważne jaka temperatura nadmuchu jest ustawiona jeżeli dasz jedno kliknięcie pokrętła w prawo w kierunku nadmuchu na twarz problem klikającego przekaźnika i skaczących obrotów ustanie tylko musisz dać w kierunku twarzy w kierunku nóg nic się nie zmieni dalej będzie odpalał klimatyzacje raz na kilka minut. Auto posiada klimatyzację półautomatyczna i tak ma zaprogramowane aby szyba przednia nie parowała. pozdrawiam napisz czy pomogło aby inni nie szukali bo u mnie to działa. druga sprawa ze to jest również problem przez który tak często padają wentylatory chłodnicy w coltach |
|
|
|
 |
pqam
Nowy Forumowicz
Auto: Colt cz2
|
Wysłany: 02-01-2016, 20:59
|
|
|
Witam,
Dzieki za porade zadziałało przekręciłem i przestało klikać - obroty stabilne. Jeszcze raz dziękuje.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
MarcinZ
Mitsumaniak MarcinZ

Auto: colt 1.3 2009r
|
Wysłany: 15-05-2017, 21:57
|
|
|
hm hm niewiem jak jest w tym aucie i niewiem czy to prawidlowo jest ,ale po przegazowaniu obroty spadaja do 500obr/min i wracaja na 750-800obr/min dopiero ,to na postoju wszystko.Po zalaczeniu swiatel jest tak ze obroty rowniez spadaja i podnosza sie . |
|
|
|
 |
Pawlik84
Mitsumaniak
Auto: Colt VII 1.3 '09
Pomógł: 5 razy Dołączył: 26 Sie 2015 Posty: 323 Skąd: Dobre Miasto
|
Wysłany: 16-05-2017, 07:09
|
|
|
Obciążenie silnia w colcie powoduje spadek obrotów - światła, klima, włączenie ogrzewania tylnej szyby nawet pracujące wycieraczki potrafią 50 -100 obrotów obniżyć gdy zbierają wodę w danym momencie. Ja tak mam, ale komp zawsze to wyłapuje i podnosi tyle ile mu trzeba. |
_________________ --
Pozdrawiam; Pawlik
Mitsubishi Colt VII, 2009 1.3, 5d. INVITE |
|
|
|
 |
|