|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
mitsubishi 1998 po wymianie stacyjki nie odpala 2.5 v6 |
Autor |
Wiadomość |
edzio777300
Nowy Forumowicz
Auto: Gallant 2.5 V6 1998
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-07-2017, 10:58 mitsubishi 1998 po wymianie stacyjki nie odpala 2.5 v6
|
|
|
Witam mam jakiś błahy problem ,mianowicie zaciela mi się stacyjka. kluczyk ani drgnie by go wymienić,więc zdemontowaliśmy ową stacyjkę i kupiliśmy na szrocie drugą sprawna ale nie wiedzieliśmy że ma immobilizer i odpalaliśmy na nowych kluczykach ale na starej antenie od immobilizera w wtyczce jest
napięcie przez 2 sek 5-7 wolt wiec chyba czyta impuls ,po nie udanym rozruchu dowiedzieliśmy się od znajomego ze ma immobilizer no to przełożyliśmy pestkę immo do tych nowych kluczyków próbowaliśmy znowu odpalić i dupa nie odpala ale kręci jak by wszystko było dobrze , więc tak sprawdziliśmy pompę paliwa w baku działa, iskra na świecy jest paliwo dochodzi .a ciekawostka na plaka startuje ,to tak jak by były odcięte wtryski paliwa .komputera nie możemy żadnego podłączyć było już 3 mechaników i nic szukam jakiegoś mechanika co by to naprawił zapłacę za dojazd i naprawę zachodnio pomorskie okolice goleniów stargard nowodard .tel 605788557 jak ktoś mi powie jak to naprawa przez tel pomoże to w naprawie to tez zapłacę za odgadnięcie usterki może ktoś miał podobny problem
[ Dodano: 01-07-2017, 17:25 ]
https://www.youtube.com/c...dUhAKiFXSyB7qag tu są błędy które nagrałem |
_________________ edek |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 01-07-2017, 17:36
|
|
|
Włóż kluczyk do stacyjki i zostaw na zapłonie na ponad pól godziny, możliwe ze komputer źle rozpoznaje transponder |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
edzio777300
Nowy Forumowicz
Auto: Gallant 2.5 V6 1998
|
Wysłany: 01-07-2017, 21:51
|
|
|
ok sprawdze a odczytane błedy to 54 immobilizer i i jakies stere bledy chyba 23. Crankshaft position (CKP) sensor/ camshaft position (CMP) sensor i 32. MAP sensor
[ Dodano: 03-07-2017, 19:57 ]
siemano udało się uruchomić fakt czekałem na włączonym zapłonie pół godziny ale i tak to nic nie dało ,zrobiłem inaczej przekręciłem stacyjkę na pierwszą pozycję bez zapłonu i zdjąłem klemę minusową założyłem z powrotem i próbowałem odpalać i nic, ale jak już praktycznie padł akumulator już ledwo kręcił prawie staną bo wszystko zgasło kontrolki i wtedy coś mu się odwiesiło i odpalił widocznie trzeba go wyczerpać akumulator by komp się zresetował lol pozdro |
_________________ edek |
|
|
|
 |
|
|