Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
wymiana zarowki zapalniczki
Autor Wiadomość
Bonifacy93 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI LIFT 1999r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-07-2017, 21:40   wymiana zarowki zapalniczki

witam,nie chce zaklasac nowego tematu,bo widze ten jest odpowiedni:
moze mi ktos krok po kroku wytlumaczyc jak zdemontowac i nie połamac nic tą szuflade na doke,aby wymienic zarowke w zapalniczce ? zapalniczka dziala,ale nie podswietla sie.
carisma 1.8 GDI 1999 ELEGANCE LIFT

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 18-07-2017, 22:23   

Tu masz link do serwisówki http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=3448 Powinna w niej być odpowiednia instrukcja.

Bonifacy93 
Forumowicz

Wysłany: 19-07-2017, 13:44   

niestety przejrzałem i nie znalazlem nic ciekawego,do tego po angielsku takze lipa,tu na forum sa tematy podobne,ale nigdzie nie ma jak się to rozkreca,ja znalesc nie moge.
wiem,ze tam trzeba uwazac,zeby nie wylamac czegos,potem naciaganie spręzynki...w przedlifcie o wiele lepiej i latwiej jest to zrobic

wiec prosba moja aktualnca,czy ktos to robil i opisze,pokaze zdjecia krok po korku

plecho1 
Mitsumaniak

Wysłany: 19-07-2017, 23:14   

Dość dawno temu to rozbierałem i są tam zatrzaski które trzeba odblokować i całość się wysuwa ale nie potrafię sobie przypomnieć jak to robiłem :)

Bonifacy93 
Forumowicz

Wysłany: 20-07-2017, 14:39   

a czy do tego potrzebne jest demontowanie calej ranki,radia itp ? i czy dlugo sie w to bawiłeś,czy jest to moment i nic skomplikowanego ? chodzi mi wlasnie o te zatrzaski i sprezynke,bo pewnie jak to sie zepsuje to juz tego nie idzie naprawic

plecho1 
Mitsumaniak

Wysłany: 20-07-2017, 21:28   

Powinna wyjść całą kieszeń wraz wysuwającą się szufladką więc mechanizmu się nie rozbiera i nic nie powinno wypaść. Całej ramki się nie demontuje bo jedna śruba, co ja trzyma, jest pod popielniczką więc ją trzeba wyjąć jako pierwszą. Nie mam teraz auta więc dokładnie nie opiszę jak to wyjąć ale jutro koło 18 mogę sprawdzić.

Bonifacy93 
Forumowicz

Wysłany: 20-07-2017, 23:00   

bede mega wdzieczny za dokladny opis,i tak dziwne tez ze popielniczka nie jest podswietlana jak w przedlifcie

Odpowiedz do tematu