|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9TD] problem po przełozeniu silnika!! |
Autor |
Wiadomość |
interi [Usunięty]
|
Wysłany: 03-05-2007, 00:25 [Cari 1.9TD] problem po przełozeniu silnika!!
|
|
|
Niestety w mojej cari pękł blok !! zamiast bloku wymieniłem cały silnik wraz z pompa wryskową,. niestety okazalo sie ze nowa pompa nie dokońca pasuje, tz. nie ma do czego podłączyć zaworu korekcji wtrysku. I teraz pytanie, czy lepiej zakładać stara pompę, czy próbować podłaczyć ten zawór, tyko jak? No i czy mozna w ogóle użytkowac, samochód bez podłączonego korektora wtrysku. dodam tylko, ze samochód nie ma odpowiednij mocy, rechocze i niestety poddymia na niebiesko. Prosze o radę !! |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 03-05-2007, 11:09
|
|
|
co do twoich pytań to pewnie dieslowcy niebawem się wypowiedzą, a tak poza tematem, co zrobiłeś ze starym silnikiem (blok) ?? |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
dylson [Usunięty]
|
Wysłany: 03-05-2007, 11:30
|
|
|
Jezeli stara pompa byla ok to ja kladz i bedzie po klopocie. Chooper, jezeli interesuja Cie jakies czesci z tego silnika to ja tez niedluga bede zmianial silnik i stary mi sie zostanie. |
|
|
|
 |
interi [Usunięty]
|
Wysłany: 03-05-2007, 19:55
|
|
|
cały silnik leży w garażu ! Tyle , ze głowica
jest cała, po planowaniu, jak nowa, a blok niestety okazał sie pękniety, i cały silnik mimo ze mial przejechane 12000 tysięcy niestety leży bezużyteczny . |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 03-05-2007, 21:29